17.4 C
Grevenbicht
vrijdag, 19 juli 2024

Interlimburgse Kunstfietsdagen: Een samensmelting van Kunst, Cultuur en Beweging

De Interlimburgse Kunstfietsdagen zijn terug en beloven een unieke  ervaring te bieden voor liefhebbers van kunst en fietsen in Belgisch- en Nederlands-Limburg. In het Pinksterweekend van 19 tot 20 mei zullen de pittoreske wegen langs de oevers van de Maas dienen als het canvas voor een kleurrijke mix van kunstuitingen, variërend van schilderijen en beeldhouwwerken tot ijzerkunst en keramiek.

Dit jaar zullen kunstliefhebbers de kans krijgen om deel te nemen aan een reis door het prachtige Maas landschap, waarbij ze onderweg kunnen stoppen bij verschillende kunstlocaties. Fietsers kunnen genieten van een ontspannen tocht langs Maasdorpen, waaronder Grevenbicht, terwijl ze ondergedompeld worden in de prachtige vergezichten van de Maas. Daarnaast bestaat er tijdens dit weekend nog een mogelijkheid om kennis te maken met een unieke selectie aan lokale Wijnen, Bieren en andere streekproducten.  

De Interlimburgse Kunstfietsdagen bieden een platform voor zowel gevestigde als opkomende kunstenaars om hun werk te presenteren aan een breed publiek. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door de diversiteit en creativiteit van de tentoongestelde kunstwerken, terwijl ze genieten van de gezonde en actieve levensstijl die fietsen te bieden heeft.

De route loopt langs de Maas, aan de Nederlandse kant, van Roosteren via Illikhoven en Schipperskerk in de richting van Grevenbicht naar Berg aan de Maas, waarbij het veer wordt overgestoken naar België. Daar wordt de route vervolgd naar Dilsen-Stokkem, via Elen, Aldeneik en Ophoven naar Kessenich. Vanuit Kessenich gaat de route vervolgens weer terug langs de Maas om via de brug in Maaseik weer terug te keren in Roosteren.

De route is zo’n 50 km en de 14 locaties zijn gratis te bezoeken.

De expositie locaties zijn beide dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn zelf aanwezig op de locaties.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws