Op vrijdag 11-september speelden de Jeu de Boulers hun finalepartijen van de tète a tète competitie, onder werkelijke schitterende omstandigheden qua weer. Waarom een tète a tète competitie ? Dit vloeide dan weer voort uit de corona toestanden en het toepassen van de anderhalve meter conform de r.i.v.m. richt lijnen. Na eerst wat aarzelingen qua opzet van deze competitie om te komen tot een clubkampioen van de outdoor competitie werd men gaande weg steeds enthousiaster over het verloop van de wedstrijden in deze opzet. Na afloop werd zelfs geopperd om dit in het voorjaar te herhalen.

Na de voorrondes op woensdag 9-september bleef er nog een select groepje boulers over die zich opmaakten voor de finale dag. Uit de A groep traden naar voren Jo Michiels en Tilly Heutmekers. Uit de B groep Chel Spee en Hans Bosman. Uit de C groep Har Verkoulen en Wil Knubben. Uit de D groep Bernd Schmeisser en Wil Schreurs.

Na de kwart finale wedstrijden  die gewonnen werden door Har Verkoulen en Wil Knubben, zij schakelden respectief lijk Wil Schreurs en Bernd Schmeisser uit. In de andere groep die gewonnen werd door Jo Michiels en Tilly Heutmekers. Zij elimineerden Hans Bosman en Chel Spee. Toen waren er nog vier die speelden in halve finale. De winnaars daarvan troffen zich in de finale en dat waren Har Verkoulen en Wil Knubben. De strijd om de derde plaats werd gespeeld door Tilly Heutmekers en Chel Spee. Met het klein mogelijks verschil kwam uiteindelijk Wil Knubben als eind over winnaar van de baan. 13 tegen 12. Maar vooral de manier waarop sprak de aanwezigen aan. Met de voorlaatste boule een careau produceren is alleen maar voor de allerbeste weggelegd. 

De strijd om plek drie was eveneens bloedstollend. Deze werd uiteindelijk door Tilly opgeëist. Waarbij ze de opmerking plaatste, zo dames ik hoop dat goed voorbeeld goed doet volgen. De winnaar en kampioen Wil, de runner-up Har en derde Tilly allen van harte gefeliciteerd. Bij voldoende animo waarover eigenlijk geen twijfel is zal de competitie in deze opzet herhaald worden. Misschien als afsluiting van het naderende indoor seizoen welke spelen bij onze vrienden van de But te Sittard.

Gr. Harrie Goossens
Secretaris J.D.B. Vereniging Väör oos Hoes Grevenbicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here