Harmonie St. Cecilia feliciteert hun concertmeester Jo Savelkoul met het behalen van zijn dirigentenexamen! Jo is bezig met het afronden van de opleiding Classical Music Wind Band Conducting aan het Conservatorium in Maastricht. Op 8 december jl. dirigeerde hij zijn examenconcert in de Willibrorduskerk in Obbicht, met St. Cecilia als zijn praktijkorkest.  

De examencommissie bestond voor de gelegenheid uit dirigenten Jan Cober, Pieter Jansen, Theo Wolters en Jean-Pierre Cnoops. Zij waren erg te spreken over de degelijke voorbereiding én de mooie uitvoering van het examen en beloonden Jo daarom met een welverdiende 8,5! 

Onder het motto “Western Panoramas” stond het examen helemaal in het teken van verschillende perspectieven op ‘het Westen’ (Amerika). Op het programma stonden de werken A Festival Prelude van Alfred Reed, Western Rapsody van Kees Vlak, het klarinetconcert Latin American Chronicles van Daniel Freiberg (met Koen Cuijpers als solist op klarinet), Candide Suite van Leonard Bernstein, Symphonic Suite from ‘Band of Brothers’ van Michael Kamen en tenslotte Emblem of Freedom van Karl King.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here