Op zondag 17 december jl. werd Jo Savelkoul volledig verrast met een koninklijke onderscheiding, uitgereikt door burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen, tijdens de drukbezochte Kerstmatinee ‘X-mas Classics’ van harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. De muzikale duizendpoot zet zich op veel fronten in voor dit muziekgezelschap. Hij is arrangeur en componist, muzikaal leider van kamermuziekensemble Cécile, tweede dirigent en was lange tijd concertmeester. Ook zette hij zich jarenlang in voor de jeugdopleiding, het jeugdensemble Cecilia en de C-Kids.

Daarnaast leidt Jo het schoolorkest van basisschool De Kingbeek Grevenbicht-Obbicht, dat interne schoolfestiviteiten en de jaarlijkse schoolmusical van groep 8 opluistert en is hij de dirigent van het regionale Seniorenorkest De Kingbeek.

Los van dit alles heeft Jo recentelijk de “Stichting Chel Savelkoul” mee helpen oprichten, deze stichting heeft ten doel het muzikale erfgoed van deze 100 jaar geleden geboren Maasland Troubadour uit Grevenbicht levend te houden.

Jo Savelkoul is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here