14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

KENJEROPTOCH 2024

Op vrijdag 9 februari wordt op Basisschool de Kingbeek vastelaovend gevierd. Voor de invulling is er sinds 2000 een samenwerking op touw gezet tussen de Carnavalscommissie van de Oudervereniging van Basisschool de Kingbeek, CV De Reube uit Obbicht en VV De Zawpense uit Grevenbicht. Deze samenwerking is ontstaan, omdat de jeugd uit de beide dorpen vertegenwoordigd is op Basisschool De Kingbeek. Het doorgeven van de vastelaovestraditie wordt gestimuleerd door alle betrokken partijen. Dit betekent dat ook dit jaar zowel de hoogheden en jeugdraad van VV De Zawpense als de hoogheden van CV De Reube inclusief hun dansmariekes in de optocht zullen schitteren. 

De dag start met een gevarieerd (besloten) ochtendprogramma op school. De winnende groep van de knutselopdracht zal in de ochtend door CV De Reube worden getrakteerd op “spek met ei”. Waarna alle kinderen met hun eigen klas tijdens de Kenjerzitting zullen optreden voor de hoogheden. 

OPTOCHTROUTE

Van 11:00 tot 12:00 uur zal een bonte stoet door de straten van Beeg trekken.  

Startpunt is het St. Catharinaplantsoen waarna de optocht zijn weg vervolgt via de Houtstraat, Lindenstraat, Dr. Duijsenslaan, Thorbeckestraat, Raadhuisstraat, Boulevard, Nieuwstraat en tenslotte weer het St. Catharinaplantsoen. 

Wij willen de bewoners van bovengenoemde straten vriendelijke verzoeken om vrijdag 9 februari 2024 tussen 10 en 12.30 uur de staat vrij te maken en de auto’s elders te parkeren. Aan het publiek willen we vragen de auto’s niet op de optochtroute te parkeren. 

We hopen wederom op veel publiek uit beide dorpen!

Carnavalscommissie Oudervereniging De Kingbeek

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws