Dit jaar starten we weer met een aantal Kinderwoorddiensten. De bedoeling van de kinderwoorddienst is dat de kinderen, tijdens de Eucharistieviering, samen naar een aparte ruimte gaan.

Het is mooi als een van de kinderen dan voorop loopt met het Evangelieboek voor kinderen om aan te geven dat ook de kinderen de Liturgie van het Woord gaan vieren, in verbondenheid met de volwassenen in de kerk.

Tijdens de kinderwoorddienst wordt vooral aandacht aan het evangelie van die zondag besteed. Als gedoopten hebben de kinderen er recht op om Gods Woord te horen, hoe Hij ook tot hún harten spreekt. Zo kunnen zij als jonge leerlingen van Jezus groeien in hun geloof. Iedere zondag lezen we uit een van de evangelies over de persoon en het leven van Jezus.

Als er nog wat tijd over is, na het vertellen van het evangelie, vullen we dat in met een verwerking in de vorm van een gesprek, een quiz, een knutselwerkje of een puzzelblad.

Meestal delen de kinderen aan het eind van de H. Mis nog een aardigheidje uit voor alle kerkgangers. Kinderwoorddiensten zijn een hulpmiddel om meer gezinnen met kinderen bij de zondagse Eucharistievieringen te betrekken.

Als (groot-) ouders mee willen helpen met de voorbereiding (geruime tijd voor de geplande datum) dan graag even doorgeven aan Rini van de Geer-Joosten.

H.A.Th.M. van de Geer-Joosten
Dorpstraat 34A
6122 CB Buchten
06 13064608
hatmjoosten@hotmail.com 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here