Op Palmzaterdag 1 april vindt in de St. Willibrorduskerk te Obbicht een spectaculaire en unieke samenwerking plaats. De drie harmoniekorpsen uit de kleine kernen Grevenbicht-Papenhoven en Obbicht spelen samen een concert.

De harmoniekorpsen van topniveau zoeken de laatste tijd met meerdere initiatieven en projecten steeds vaker de samenwerking op, zo ook met dit project. Muzikale kruisbestuiving van de bovenste plank dus. Concordia (dirigent Alex Schillings) uit Obbicht, St. Cecilia (dirigent Jos Simons) en Koninklijke Harmonie Aurora (dirigent Christiaan Janssen) uit Grevenbicht-Papenhoven, gezamenlijk meer dan 250 amateurmuzikanten, brengen één voor één hun muzikale talenten ten gehore. Twee van bovenstaande korpsen, respectievelijk Concordia en K.H. Aurora, spelen hun concoursprogramma waarmee beiden later dit jaar op concertconcours zullen gaan.

Dat blaasmuziek tussen het Julianakanaal en de Maas leeft hoeft niet nogmaals onder de aandacht gebracht te worden, maar een concertavond van dit niveau met zoveel lokaal talent behoeft des te meer de aandacht!

Het concert onder de naam ‘Klankkluere’ is gratis te bezoeken en start Palmzaterdag 1 april om 18:30 uur. Concordia Obbicht zal het spits afbijten, waarna St. Cecilia het programma voortzet. De avond wordt afgesloten met de uitvoering van Koninklijke Harmonie Aurora. In de pauze wordt er voor een warme drank gezorgd.

Na afloop van het spektakelstuk zal er voor de muzikanten en leden van de verenigingen een interne feestavond plaatsvinden, om zo ook de band ‘naast de bühne’ met elkaar aan te sterken. Overigens zijn de verenigingen voornemens om deze combinatie van concerteren en ontspanning ieder jaar te laten terugkeren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here