16 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Koninklijke Harmonie Aurora eert oudste spelend lid  Gerrit Klee

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 6 november j.l. heeft KH Aurora uit Grevenbicht – Papenhoven haar oudste spelend lid in het zonnetje gezet. De vergadering, die al tweemaal uitgesteld moest worden door de toen geldende maatregelen, kent vaak een uitreiking van het Lid van Verdienste. Deze onderscheiding wordt al sinds jaar en dag uitgereikt aan een lid dat zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft opgesteld voor de harmonie. Dit jaar is deze eer te beurt gevallen aan Gerrit Klee.

Gerrit, maar liefst 85 lentes jong, speelt al bijna 60 jaar bij de Koninklijke Harmonie Aurora, de oudste muziekvereniging van de gemeente Sittard-Geleen. Hij is in Urmond (waar hij geboren is) bij fanfare Sint Martinus begonnen op bugel, speelde daarna trompet bij KH Aurora en speelt nu euphonium. Hij mist bijna geen enkele repetitie en zet zich daarnaast met hart en ziel in voor de vereniging op diverse andere vlakken. Zo was hij lid van commissie Sociale Zaken, haalde oud papier op, hielp mee met organisatie van jubileumfeesten, ging huis aan huis met loterijen en bakt nog ieder jaar nonnevotten voor de harmonie rondom carnaval.

Naast zijn muzikale carrière bij Aurora zong Gerrit jarenlang bij diverse koren en speelt hij ook nog steeds met veel ‘ammezjuur’ bij kapel Daag & Nach. De kapel, gelieerd aan de harmonie, is vooral met de carnavalsdagen actief. Hij laat zich ook door koude optochten met de kapel en lange avonden toeteren niet uit het veld slaan en staat nog vaak op de eerste rij zijn polka’s te blazen.

Via deze weg willen we Gerrit nogmaals van harte feliciteren en we hopen dat we nog jarenlang muzikaal actief mag blijven binnen onze vereniging. Gerrit, je hebt het verdiend! 

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws