14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Limburgs inbrekersgilde vooral actief in Sittard-Geleen

Over heel 2017 zijn er in Limburg in totaal 2.671 succesvolle inbraken geweest. Dit blijkt uit onderzoek van Smart Alarmsysteem, waarbij nationale politiecijfers werden geanalyseerd. Uit deze cijfers blijkt tevens dat er in Sittard-Geleen bijna twee keer zoveel kans is op een inbraak ten opzichte van andere gemeenten in Limburg.

Inbraken in Limburg
Er zijn in 2017 in Limburg totaal 3.860 pogingen tot inbraak geweest. Inbrekers waren in 69,2% van deze pogingen succesvol. In 1189 gevallen is het de inbrekers niet gelukt om in te breken en bleef het bij een poging.

Meeste inbraken in Sittard-Geleen
Sittard-Geleen is de gemeente waar vorig jaar de meeste inbraken werden gepleegd. Inbrekers waren hier in 380 van de 582 pogingen succesvol. Andere gemeente waar veel inbraken werden gepleegd, zijn Maastricht (309), Heerlen (257) en Venlo (254).

Hoogste slagingspercentage in Eijsden-Margraten
In Eijsden-Margraten zijn inbrekers het meest succesvol in hun pogingen tot inbraak. In 80,8% van de gevallen slaagden inbrekers erin om in te breken. Ook in Landgraaf (80,2%) en Weert (79,9%) weten inbrekers duidelijk hoe ze ergens binnen moeten komen.

Aantal inbraken per inwoner
In Sittard-Geleen werden de meeste inbraken per inwoner gepleegd. De kans dat er in deze gemeente wordt ingebroken is bijna twee keer zo groot (1,9) ten opzichte van het Limburgs gemiddelde. Ook in Vaals (1,5 keer vaker) en Mook en Middelaar (1,5 keer vaker) is de kans op een inbraak per inwoner groter dan in andere gemeenten.

De volledige analyse is in te zien op de onderzoekspagina van Smart Alarmsysteem.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws