14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Lof der Jury voor KH Aurora tijdens European Music Contest in Luxemburg

Gisteren is de Pelgrimstocht naar Luxemburg voltooid! Na een maandenlange voorbereiding, waarin de progressie met elk concert hoorbaar was, werd het afgelopen weekend de pelgrimstocht afgerond. Zowel het “generaal concert” tijdens het Maasgouwtoernooi in Obbicht, als de grote apotheose in Luxemburg werden zeer succesvol afgewerkt. 

Koninklijke Harmonie Aurora behaalde zaterdagavond bij het Maasgouwtoernooi als “voorproefje” het predikaat zeer goed. De jury had lovende woorden voor het programma, wat zeer strak in elkaar zat, en gaf op de valreep nog enkele kleine tips mee voor dirigent en korps.

Zondagochtend vertrok een delegatie van meer dan 100 muzikanten en supporters op een Pelgrimstocht van 220 km naar Luxemburg-stad. De sfeer was goed, de tips werden bij het inspelen nog even besproken, en om 14.25u was het eindelijk zo ver. Het prachtige, 5-delige programma werd fantastisch uitgevoerd tijdens de 3rd European Music Contest ! Het korps piekte op het perfecte moment, voor de ogen en oren van de zwaar bezette jury, die onder leiding stond van niemand minder dan Jan Cober. Het zeer pittige verplichte werk werd beloond met maar liefst 92 punten, het vrije deel met 91.6. Dit leverde het geweldige resultaat van 91.80 punten en Lof der Jury op! Hiermee behaalde Aurora de tweede plaats in de harmonie-divisie. Het bleef daarna nog lang onrustig, in Luxemburg, de bus én het thuishonk Café Aurora…

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws