14.2 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Lofzang over Bakkerij Christiaan

‘Als je mee doet aan een wedstrijd, georganiseerd door Het Echte Bakkers Gilde, zou er een klein kansje kunnen inzitten dat je de volgende mail ontvangt met de verrassende mededeling:

‘Proficiat, u hebt voor een héél jaar een gratis brood gewonnen. Iedere week een jaar lang af te halen bij Bakkerij Christiaan in Grevenbicht’

Tja…. Wauw! ….. Geweldig, eumm…..Super!

Beste mensen, iedere week verrast worden met een brood uit het diverse assortiment van Bakkerij Christiaan is dé ge-wel-dige ervaring om het verschil tussen een warme en koude bakker te leren onderscheiden. In de winkel is een ruime keuze aan brood-broodjes-vlaaien-klein gebak tot zelfs jam van fruit uit eigen gaard. 

Voor wie het nog niet weten en kennen: Bakkerij Christiaan, gelegen aan de markt in Grevenbicht, bestaat uit Hub de Jong (bakker), geassisteerd door zijn vrouw Wilma en het front team: José, Hélène en Marie-Jeanne.

Zo’n half jaartje later, vele gratis broden verder, werd ik toch wel nieuwsgierig naar de weg van meel tot brood én die ambachtelijke maker achter de schermen.

Een afspraak gemaakt dus met de echte bakker Hub de Jong. In twee dagdelen de kans gekregen om mee te kijken in ‘zijn domein’. De werking van machines/het belang van de rijskast, de juiste hitte van de ovens en baktijden.

Vragen die ik afvuurde werden geduldig beantwoord.

Gaandeweg werd het kristalhelder: hier is een echte vakman aan het werk die vol passie en liefde meel, boter, water, gist afweegt, mengt, laat kneden, uitrollen om tot slotte te vormen tot het product dat u en ik weer terug vinden in de winkel.

Het geheim van alle baksels van Bakker Hub de Jong mag en ga ik u niet vertellen.

Kom, proef, geniet en ondervind het zelf,  zou ik zeggen.

Jenny Voncken

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws