De jaarlijkse Pinksterprocessie in Grevenbicht is sinds mensenheugenis onlosmakelijk verbonden met de Pinksterkermis. Dit jaar op maandag 10 juni.

De route van de processie loopt via: 

Aan de Greune Paol, Achter de Heilige Kruiskapel, Heilig Kruisstraat, Peperstraat, Oude Markt, Pannesheuvel, Steenweg, Staai, Merker- Eyckstraat, Boulevard, Nieuwstraat, Aan de Greune Paol. Er zijn drie rustaltaren: H. Kruiskapel, Rustaltaar Beegter markt, Kapel Staai.)

Ja, de geel – witte vlag mag uit, met de processie.

Ook dit jaar doen wij deze oproep en vragen u om vanaf zaterdag voor Pinksteren de “ geelwit vlag ” uit te steken, ook al woont u niet langs de route. Pinksteren is Beeg “ het ” feest van het jaar. Deze vlaggen zijn te bestellen bij Lieke Janssen voor € 12,50 per stuk. Tel: 046 4857807.

Deelname van de kinderen is van het grootste belang

Naast het Allerheiligste vormen de liturgische groepen samengesteld door schoolgaande kinderen een belangrijk onderdeel van de Pinksterprocessie.

Jaarlijks nemen echter steeds minder kinderen deel en kunnen er dus ook minder liturgische groepen worden samengesteld. De prachtige processie komt hierdoor in gevaar en daarom doen we dit jaar een dringende oproep aan de ouders om hun schoolgaande kinderen te motiveren om zich aan te melden voor deelname aan één van deze liturgische groepen.

Beroep op de harmonieën en schutterijen

In het verleden is de afspraak gemaakt om de kinderen van de basisschool te laten deelnemen aan een liturgische groep en dus niet te laten deel nemen aan de eigen vereniging. Dit is ook in het belang van de vereniging. Op deze manier zorgen we namelijk allemaal samen dat de processie op niveau blijft bestaan.

Baldakijn

Verleden jaar werd een baldakijn gevonden in een kast in de kerk. Waarschijnlijk werd deze baldakijn in een ver verleden gebruikt in een van de kerken op het kerkhof in Papenhoven.

Het processiecomité wil deze baldakijn in de vorm van een parasol laten meedragen in de processie en wel boven de priester die de monstrans met de hostie meedraagt.

De baldakijn wordt gebruikt om de pastoor vanuit de processiestoet naar het rustaltaar en weer terug te begeleiden.

Stokcollecte

Langs de processieroute houden we voor het eerst een collecte. De kosten voor het organiseren en ‘trekken’ van de processie nemen steeds toe.

Wij vragen begrip en uw spontane medewerking voor deze stokcollecte.

Verkeersregelaars

Tenslotte doen we een dringend beroep op mensen die ons willen ondersteunen als verkeersregelaar, van voor tot na de processie.

Voor de code van SVNL kunt U zich aanmelden. ( Deze code is bij Sjaak Pörteners te verkrijgen tel 06 – 10112171 of 046 4857358)

Oproep vaandeldragers:

Tevens willen wij u beleefd vragen om zich op te geven voor een vaandel te dragen tijdens de processie.

Graag willen wij deze traditie in ere houden.

U kunt zich aanmelden bij Sjaak Pörteners tel: 4857358  of  06 – 10112171.

Namens het pastoraal team, federatiebestuur, parochie- en processiecomité wensen wij u allen mooie Pinksterdagen en een gezellige kermis toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here