Er waait een nieuwe muzikale wind door Nederland. De storm stak op in Friesland waar ze hem Nij Talent Orkest (new talent orkest) noemen. Daar werden voor het eerst mensen bij elkaar gebracht die geen enkele of minimale muzikale ervaring hadden. Instrumenten kregen ze naar keuze in handen gedrukt en er werden een tiental vrolijke samen oefensessies georganiseerd tegen minimale kosten. Een leuk verslag vind je hier. Het new talent orkest heeft ook het landelijke nieuws gehaald.

Dit initiatief heeft in het hele land navolging gevonden zoals bij ons in Limburg in Melick of bij de fanfares van Stein Elsloo. Het blijkt dat veel deelnemers, veelal wat senioren muzikanten in spee op deze weg de muziek vinden.

Het senioren orkest de Kingbeek (vooralsnog op eigen initiatief; voor een verslag van een optreden klik hier) wil jullie nu ook enthousiast maken om te blazen. We vragen mensen uit de hele westelijke mijnstreek met belangstelling voor samen muziek maken, en nog helemaal geen ervaring, om zicht te melden bij Theo van der Knaap (Theo.knaap@home.nl  of een briefje aan Heilig Kruisstraat 28, 6127CC Grevenbicht). Je kunt je dan inschrijven voor 10 proef avonden van 2 uur onder begeleiding van dirigent en enthousiaste blazers in Het Protestantse kerkje in Grevenbicht. Wij zorgen voor instrumenten. Een bijdrage in de kosten wordt gevraagd van € 7,50 per blaas sessie, en een bijdrage voor het instrument van ca. 50 €. Het moet betaalbaar blijven. We willen begin januari beginnen.

We weten nog niet hoeveel deelnemers zich melden, maar wel dat het heel leuk gaat worden. We kijken er naar uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here