6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Maasland Kozakkenkoor in het Podiumkerkje

Op zaterdag 13 april 2024 zal het Maasland Kozakkenkoor een concert verzorgen in het Podiumkerkje te Grevenbicht. De aanvang van dit concert is om 19.30 uur; kerkje is open vanaf 19.00 uur.

Het Maasland Kozakkenkoor, dat bestaat uit 18 mannenstemmen,  heeft een omvangrijk repertoire, welke omvat muziek uit Rusland, Polen, Oekraïne, Kroatië, Tsjechië, Dalmatië,  Slovenië en met name koorwerken voor de opluistering van eucharistievieringen volgens de Slavisch-Byzantijnse ritus.

De melancholisch tot buitengewoon uitbundige liederen grijpen terug op de geschiedenis en tradities van het Russische en Oekraïense volk. De meeste liederen worden a-capella gezongen, ofschoon enkele gezangen worden begeleid door de eigen accordeonist. Het koor is in 1978 opgericht en staat al vanaf de datum van oprichting onder leiding van dirigent Bert Ramakers.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om dit unieke koor met die prachtige gezangen te zien en te horen en zeer zeker in deze prachtige kerk met ‘n geweldige akoestiek.

Kaarten á € 15 bestellen via: reserveringen@podiumkerkje.nl onder vermelding van code: KOZAK

Foto: Petra Niessen, de Fotovakvrouw

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws