Op 13 mei 2022 is het precies vijf jaar geleden dat Brigitte Bouts de deuren van Massagepraktijk B aan de Peperstraat voor het eerst opende. De twee jaar durende lockdown vanwege corona heeft geen vat gehad op haar enthousiasme. Integendeel. Ze heeft de tijd onder andere gebruikt om nog meer kennis op te doen. Klanten zijn haar trouw gebleven, de afsprakenkalender is als vanouds weer goedgevuld. Brigitte doet weer waar ze zo goed in is: massages geven waardoor mensen zich beter voelen, lichamelijk en geestelijk.

Het runnen van Massagepraktijk B is geen fulltime baan voor Brigitte. Ze doet dit naast haar reguliere baan van 32 uur per week in loondienst. ‘Ik werk in de psychiatrie, al 30 jaar. Een geweldige baan die me op het lijf geschreven is. Geen dag is hetzelfde. Het is soms best heftig, met veel momenten van hectiek en stress. In mijn functie ben ik voortdurend aan het observeren, denken, analyseren en organiseren. Hoe heerlijk is het dan als je kunt afschakelen door gewoon met je handen bezig te zijn.’

NIEUW AVONTUUR
Brigitte had altijd al iets met masseren. Toen ze ruim vijf jaar geleden met een vriendin de huishoudbeurs bezocht, werd het idee “om daar misschien ooit iets mee te gaan doen” ineens veel concreter. ‘We kwamen uit bij een stand waar allerhande informatie over het vakgebied van massages werd gegeven.  Ook was er info over opleidingen beschikbaar.’ Toen is het balletje gaan rollen. Brigitte schreef zich in bij de Wellness Academie in Hasselt en begon aan een nieuw avontuur. Eenmaal in het bezit van het felbegeerde papiertje is Brigitte gediplomeerd massage therapeute en gecertificeerd voor Ontspanningsmassage, Sportmassage, Fibromyssage, Hot Stone, Samudra en Stoelmassage.

PRAKTIJK AAN HUIS
Eerst kwam ze bij de mensen thuis. ‘Ik wilde rustig aan beginnen. Het leek mij niet verstandig om meteen veel te investeren in de inrichting van een praktijkruimte. Ik wilde eerst weten of er behoefte was aan dit soort massages. Zaten de mensen op mij te wachten? Ook wilde ik erachter komen of de combinatie van mijn baan in loondienst en zelfstandig massage therapeut te doen was. Er bleek wel degelijk behoefte. Vanaf het eerste moment ging het goed. Ik kreeg het steeds drukker. Maar al dat gereis met een mobiele massagetafel die ik moest opbouwen en weer afbreken is dan toch een heel gedoe. Dat kost veel tijd. Daarom heb ik op een gegeven moment de stap gewaagd om een praktijk aan huis te beginnen. De garage bleek uitermate geschikt. Die is groot genoeg en werd niet gebruikt. Na een korte verbouwingstijd was de garage veranderd in een mooie salon.’

COMBI
Brigitte werkt op afspraak. De massages worden gegeven op vrijdag. ‘In principe de hele dag’. En op drie avonden in de week. Tot haar klantenkring behoren vrouwen en mannen. Alle massages zijn te combineren. In de wintermaanden is de combi ontspanningsmassage en hotstone erg geliefd. De warme gloed van de stenen doet degene die op de tafel ligt goed. 

MINDER GEZONDHEIDSKLACHTEN
Brigitte beschikt een elektrische massagetafel. Die is uitgerust met 4 onafhankelijke motoren EN een elektrische verwarming. Dit om de klanten nog meer te laten genieten van de massage. Behalve ontspannend, zijn massages ook helend. ‘Mensen met migraine hebben er veel baat bij. Na een behandeling is de migraine een tijdje verdwenen. Ik verbaas me er elke keer over dat ik daarvoor kan zorgen. Daarnaast helpen massages bij rug-, nek en schouderklachten. Ook mensen met fibromyalgie ondervinden na een behandeling veel minder klachten. Fibromyssage kent behandelingen die de nachtrust bevorderen, tegen hoofdpijn en tegen pijn in het algemeen.

VOETREFLEX
Mensen kunnen bij Brigitte ook terecht voor voetreflexmassage. ‘Door specifieke drukpunten op de voeten te triggeren, gaat het lichaam signalen afgeven, waardoor er positieve stoffen zoals endorfine vrijkomen. Hierdoor zul je uiteindelijk minder stress en pijn ervaren. Daarnaast helpt het bij het verminderen van gifstoffen, spanningen en ontstekingen. Na een behandeling ben je helemaal ontspannen en loop je als het ware op kussens.’

Ben je enthousiast geraakt door dit artikel, wil je meer informatie of wil je meteen een afspraak maken. Dat kan. Massagepraktijk B is gevestigd aan de Peperstraat 13 in Grevenbicht. Je kunt Brigitte natuurlijk ook gewoon aanspreken als je haar tegenkomt. Op straat, in een winkel of waar dan ook. 

T: 06-25022835.

F: https://www.facebook.com/massagepraktijkB

ACTIE
In de maanden mei en juni krijgt elke klant na de massage een kleine verrassing. 

Tekst: Helmi van Nuil

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here