GREVENBICHT KRIJGT EIGEN FOLKFESTIVAL

Dat was de kop van een artikel in Dagblad de Limburger op vrijdag 9 januari 2020. Een paar dagen van tevoren was het evenement al op beeg.nl aangekondigd, nu dus ook in de regionale krant.

Het is de bedoeling dat het open­luchtfestival voor folkmuziek een jaarlijks terugkerend evenement wordt. De organisatie is in handen van de Stichting Auti(sme) Vriendelijk Limburg.  

Als locatie is gekozen voor de parkeerplaats van het complex van TV Bicht. Voorzitter Rob Marijn Guffens zegt al vrijwel rond te zijn met diverse folk- en americanabands uit met name België. Daarbij gaat het onder meer om Trouveurs, een duo dat vanuit Brussel opereert. De formatie van zanger-gitarist Benjamin Steegen en de Canadese mandoline- en gitaarvirtuoos Jeff Cardey geniet internationale live-reputatie.

Het Beeg Folk Event vindt op 19 juni in de avonduren plaats en is gratis toegankelijk. Guffens benadrukt dat het om een intieme en daarom kleinschalige opzet gaat. Het wordt een akoestisch evenement. Er is een hoofdrol voor bijzondere instrumenten als de luit, draailier, ­viool, mandoline en contrabas.”

Voor de financiering van het evenement zet de stichting op beperkte schaal eigen middelen in, aangevuld met bijdragen van sponsoren. Voor de volgende edities mikt de organisatie ook op subsidie van gemeente en provincie.

Eigen drank
De organisatie raadt bezoekers aan hun eigen zitplaats op het terrein te regelen door bijvoorbeeld een klapstoel of zitzak mee te nemen. Ze mogen ook hun eigen drank meenemen.

Voorzitter Rob Marijn Guffens heeft al de nodige ervaring opgedaan als festivalorganisator. In het verleden was hij in Grevenbicht nauw betrokken bij het Blue Grass Festival, dat vier ­edities heeft gekend en dat eveneens een initiatief was van de stichting Auti(sme) Vriendelijk Limburg (AVL). AVL informeert en adviseert mensen over autisme en wil vooroordelen op allerhande manieren helpen wegnemen. Ook dit festival kan daaraan bijdragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here