14.6 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Naar het milieupark? Leen gratis een aanhangwagen!

Inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen gratis een aanhangwagen lenen om grofvuil naar het milieupark te brengen. Het is één van de maatregelen in de strijd tegen afvaldumpingen. In Sittard-Geleen wordt jaarlijks bijna 2000 ton aan afval gedumpt, wat neerkomt op 21 kilo per inwoner.

Stop afvaldumpen

De gemeente Sittard-Geleen doet er alles aan om het dumpen van afval te stoppen. In oktober 2017 werd voor alle inwoners de conferentie “Stop Afvaldumpen” georganiseerd, waar gesproken werd over mogelijke oplossingen om de vele afvaldumpingen tegen te gaan. Zo’n 25 betrokken inwoners hebben zich vervolgens als Ambassadeur “Stop Afvaldumpen” opgeworpen. Zij zijn de afgelopen maanden concreet aan de slag gegaan met oplossingsrichtingen. “Tijdens de afvalconferentie bleek dat veel inwoners geen aanhangwagen hebben. Dat maakt een gang naar het milieupark lastig. Door het gratis aanbieden van een aanhangwagen hopen we dat mensen eerder geneigd zijn het grofvuil ook daadwerkelijk naar het milieupark te brengen”, legt wethouder Leon Geilen (leefomgeving) uit.

Innovatie

Naast het beschikbaar stellen van de aanhangwagens zetten de ambassadeurs samen met de gemeente ook in op innovatieve maatregelen. Zo worden de inzamelplekken beter uitgelicht, waardoor het lastiger wordt om er ongezien afval te dumpen. Ook worden in verschillende inzamellocaties geuren aangebracht waarmee ingespeeld wordt op de reinheidsbeleving van de gebruiker. De ervaring leert dat mensen in een schone omgeving minder snel hun afval naast een container dumpen.

Maximaal 2 uur

Inwoners die een aanhangwagen willen lenen (maximaal 2 uur) kunnen zich melden via het gemeentelijke telefoonnummer 14 046. De aanhanger kan op locatie geleverd worden of bij één van de gemeentelagers worden opgehaald.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws