Zondag 11 september jl. heeft op den Brammert het jaarlijks gezamenlijk Koningsvogelschieten van Broederschap van het Heilig Kruis en Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht plaatsgevonden.

Nadat beide schutterijen hun respectievelijke koningsparen thuis hebben opgehaald is vanuit Café de Mert gezamenlijk opgetrokken naar de schutterslocatie van Schutterij Eendracht waarbij de schutterijen werden geflankeerd door Burgemeester Hans Verheijen. Ter plekke werd Piet Scheepers voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid onderscheiden door De Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden.

Nadat de burgemeester het openingsschot heeft verricht is een spannende strijd losgebarsten. Vele bezoekers hadden de Brammert weer weten te vinden, waaraan ongetwijfeld het goede weer heeft bijgedragen. Het was een gezellig en drukbezocht feest dat tot de late uurtjes duurde.

Bij Broederschap van het Heilig Kruis wist Marlies Cox de vogel na 121 schoten af te schieten. Zij zal komende seizoen de Broederschap van het Heilig kruis voorgaan als Koningin met haar partner Stef als koning aan haar zijde. Saillant detail: de Broederschap van het Heilig Kruis heeft geschoten met een van de buksen van Schutterij Eendracht aangezien de buks van de broederschap helaas defect bleek. Uiteraard was Schutterij Eendracht bereid om belangeloos een buks met munitie ter beschikking te stellen om zo haar zustervereniging uit de brand te helpen.

Bij Schutterij Eendracht schoten maar liefst 7 schutters mee voor het Koningszilver. Wellicht dat daardoor de strijd bij Schutterij Eendracht wat langer duurde voordat de vogel werd afgeschoten. Nadat Thijs Klinkers de vogel nagenoeg los schoot wist Hen Poulissen met het 133ste schot de vogel naar beneden te halen. Hij mag zich het komende seizoen Koning noemen en in die hoedanigheid Schutterij Eendracht vertegenwoordigen. Hen zal daarbij ter zijde worden gestaan door zijn dochter Michelle als Koningin.

Schutterij Eendracht kijkt samen met Broederschap van het Heilig Kruis, terug op een mooie en gezellige dag en kijkt vooruit naar een nieuw schuttersseizoen waarin zij zich verzekerd weten van twee prachtige Koningsparen.

Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here