14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Oòs Törpshoes: òp naar de toekomst!

Een ontmoetingsplek: ‘Is daar belangstelling voor? Is daar behoefte aan?’ Dat vroeg de gemeente toen we een aantal jaren geleden aanklopten met het verzoek te helpen in Obbicht een gemeenschappelijke ‘huiskamer’, een ontmoetingsplek te realiseren. We moesten het maar eens onderzoeken en aantonen. Dat deden we en toen bleek dat er wel degelijk draagvlak en behoefte was voor zo’n ‘huiskamer’ is, kwam de gemeente dan ook over de brug.

Met de inzet van talloze vrijwilligers, de steun van de inwoners, de gemeente, de woningvereniging en fondsen en sponsoren werd die ‘huiskamer’ als multifunctionele locatie en gemeenschapshuis werkelijkheid en vorig jaar konden we ’t Törpshoes feestelijk openen. De maandelijkse gezamenlijke maaltijd ’Samen Aan Tafel’ is een doorslaand succes, de wekelijkse breiclub is niet meer weg te denken, Zonnebloem, fotoclub, Wijksteunpunt en Jeu de Boules vereniging hebben er hun plek gevonden en het Ecrevisse Comité houdt er drukbezochte filmavonden.

Er is op vastgestelde dagen een open inloop. De wandel- en fietsgroepen maken een doorstart. Veel verenigingen, groepen en particulieren in en van buiten ons dorp hebben kennis gemaakt met ’t Törpshoes en ze zijn allemaal even enthousiast. Wij ervaren meer en meer belangstelling voor ‘t Törpshoes; met name de sfeervolle en huiselijke accommodatie wordt gewaardeerd terwijl er toch ook redelijk grote groepen terecht kunnen. Maar er zijn nog genoeg momenten waarop er ruimte is voor meer activiteit.

Bent u al in ’t Törpshoes geweest? Zo niet, kom binnen en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Een kaartclub, een sjoelclub, een avond vertellen over een speciale hobby, verzameling, of bijzondere reis, of een expositie van je hobby. Gebruik ’t Törpshoes voor vergaderingen, bijeenkomsten enzovoort. Of help mee als vrijwilliger op allerlei gebieden; er is het nodige te doen. Wij gaan in elk geval door tot 1 januari 2024. Hoe we daarna verder gaan, daarover willen wij samen met u als inwoners èn gebruikers praten op 20 juni aanstaande. Met de uitkomsten daarvan zullen we dan in het derde kwartaal (september/oktober) knopen doorhakken.

We horen vaak dat ’t Törpshoes voor gebruikers al niet meer weg te denken is. Maar: stel u voor dat er niet meer Samen Aan Tafel gegeten kan worden, er niet meer met een gezellige club gebreid wordt. Dat De Zonnebloem er niet meer terecht kan en de Jeu de Boules vereniging geen thuishaven meer heeft in die kleinschalige en sfeervolle accommodatie. Om alle zeilen bij te zetten, organiseert het Stichtingsbestuur van ’t Törpshoes in samenwerking met de Vereniging Kleine Kernen Limburg op dinsdag 20 juni om 19:00 uur een bijeenkomst in ’t Törpshoes waarvoor wij iedereen dringend uitnodigen. Er is die avond ook een vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig! Laat door uw aanwezigheid blijken dat u vindt dat ’t Törpshoes ook na 1 januari 2024 een kleinschalige, sfeervolle en belangrijke bijdrage moet kunnen blijven leveren aan de leefbaarheid in Obbicht: Kom dit bevestigen op 20 juni!

Want als de gemeente straks zou zeggen “Jammer, maar er is te weinig belangstelling en we gaan ons geld voortaan ergens anders aan uitgeven”, houdt het allemaal op. En voorgoed, want een tweede kans krijgen we niet meer. ‘’t Törpshoes’ staat er op de gevel. Maar het is vooral ‘Oòs Törpshoes’. Onze gemeenschappelijke ‘huiskamer’ waar we allemaal terecht kunnen. Met prima en moderne faciliteiten. Een unieke, gezellige en multifunctionele plek in ons dorp waar we de laatste jaren al zo veel voorzieningen zijn kwijtgeraakt. Dus kom dinsdag 20 juni naar ’t Törpshoes! Kom met ideeën! Kom u aanmelden: loop even binnen bij ’t Törpshoes of stuur een mailtje naar torpshoesobbicht@gmail.com. Of kom om alleen al door uw aanwezigheid te laten blijken dat ’t Törpshoes voor u een belangrijke toevoeging is en moet blijven, ook ná 1 januari 2024. Dan kunt u, als u op de Markt naar dat pand wijst, trots blijven zeggen “Oòs Törpshoes!”

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws