17 C
Grevenbicht
vrijdag, 14 juni 2024

Op Staai Tuinconcerten, zaterdag 15 juni 2024

Op zaterdag 15 juni, vanaf 19.30 uur, zullen er mooie klanken klinken in de groene tuin bij Irene en Martijn op Staai 9 in Grevenbicht. Maar liefst 2 acts zullen je deze avond verrassen.

Kèjnahòra zal de avond openen.  Kèjnahòra is ontstaan in 2012 toen Anna en Rob-Marijn hun verschillende favoriete muziekgenres op spontane manier bij elkaar voegden. Tijdens een bezoek aan het Bluegrass festival EWOB in Voorthuizen kwam het allemaal bij elkaar en raakten ze helemaal geïnspireerd in elkaars muziek. Rob-Marijn leerde de Klezmer kennen en Anna de Bluegrass. Zo wil dit duo zal zich niet beperken tot één specifieke muziekstijl. Ze kiezen muziek die hen raakt. Dat kan  klezmer zijn, maar ook muziek van de Canadezen Jeff Cardey en Alan Shoesmith (gitarist/multi-instrumentalist en componist) of van de Nederlandse mandolinespeler Hendrik Luurtsema. Ook Balkanmuziek en andere Oost-Europese volksmuziek zal te horen zijn.  Een speciaal plekje in de harten van Kèjnahòra  neemt de Oekraïense muziek in. Met regelmaat is er mooi muzikaal contact tussen Anna en haar muzikale vrienden in Oekraïne. Wie weet gaan we verrast worden?

Kèjnahòra is dus niet in een hokje te plaatsen. Ze spelen gevarieerde volksmuziek, van vrolijk tot melancholisch. Genieten dus.

Chop ’n Roll is een nog jonge Bluegrass band uit Den Bosch. Verbonden door een wederzijdse liefde voor bluegrass, ontmoetten de leden elkaar tijdens jam sessies op festivals. Al snel kwamen ze ook bij elkaar buiten de festivals en groeide er iets moois. Er ontstond chemie, energie en veel enthousiasme. Hun liveshows bevatten een mix van traditionele bluegrass en originele liedjes die met geweldig enthousiasme worden gebracht. Ze hebben al op het podium gestaan bij het grote Grevengrass Bluegrass festival in Duitsland en in het Bluegrass wereldje maken ze razendsnel furore. Een buitenkansje dus dat zij zomaar te bewonderen zijn in Grevenbicht.

De band bestaat uit Leon de starboy op gitaar, Peter de droge dronkaard op banjo, Lotte het onverbeterlijke probleemkind op mandoline en Willard de busbewoner op bas.

Het motto van Chop ’n Roll; Dutch Bluegrass Rocks !

Dj Fristap zal op geheel eigen eigenwijze wijze de muzikale omlijsting verzorgen. Het Vlaamse wonderkind Fristap is naast een integer songsmid ook een begenadigd disc jockey. Met zijn kartonnen DJ booth ‘de High Speed Hitraket’ is hij een opvallende verschijning in het wereldje van de omhooggevallen nepmuzikanten. Zijn specialisatie is Amerikaanse popmuziek van ’50 tot ’90, maar hij durft ook iets anders op te zetten.

Programma; Inloop vanaf 18.30 uur

Kèjnahòra; 19.30-20.15 uur

Chop ’n Roll;  20.45-22.15 uur

Entree; €10,- inclusief 1 consumptie

Adres; staai 9 6127 AB Grevenbicht

Voor meer info; Facebook (Op Staai Tuinconcerten)

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws