Het optreden van 3 juli is in het kader van Gluren bij de Buren in het Podium kerkje in Grevenbicht tussen 14 en 16.00 uur. Op 12 juli treden we op in de Willibrorduskerk in Obbicht om 14.00 uur. Dirigent: Jo Savelkoul uit Obbicht

Info Seniorenorkest de Kingbeek

Ons seniorenorkest is opgericht in 2018 en bestaat uit muzikanten uit de regio, die muziek willen maken in een ontspannen sfeer. Het orkest staat sinds 2018 onder leiding van Jo Savelkoul en heeft al diverse optredens op haar naam staan.

Onze wekelijkse repetities hebben plaats in het Podiumkerkje aan de Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht op maandagavond van 20.00-22 uur.

Muzikanten die interesse hebben zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen met Theo van der Knaap: theo.knaap@home.nl.

Seniorenorkest De KIngbeek eert Chel Savelkoul

Vandaag staat bij ons Maasland troubadour Chel Savelkoul (1924-2003) centraal. We lopen alvast vooruit op de herdenking  van het feit, dat Chel in 2023 20 jaar geleden gestorven is. Van hem zullen dan ook diverse liedjes vertolkt worden. Chel Savelkoul wordt samen met Jo Erens, Sjef Diederen, Frits Rademacher en Harry Bordon gerekend tot De ‘Grote Vijf’ van de Limburgse Troubadours van de jaren veertig tot en met negentig van de vorige eeuw.

Chel groeide op in een gezin waarin muziek en toneel een belangrijke plaats innamen. Als vierjarige werd hij door zijn vader al meegenomen naar de repetities van de harmonie. Op de lagere school begon hij met het schrijven van teksten. 

Op vijftienjarige leeftijd stond hij zelf voor het eerst op de bühne en als zeventienjarige was hij verbonden aan het Racket-Cabaret van Toon Hermans. Chel richtte in 1946 het revuegezelschap Peepe Boos op.  Later trad hij op in het duo Chel en Graat. Verder was hij oprichter, tekstschrijver en regisseur van Theater Komiek dat in het parochiehuis van Grevenbicht van 1954 tot en met 1992 drieëndertig succesvolle revues in Grevenbicht uitvoerde. Deze revues trokken publiek uit geheel Nederlands- en Belgisch Limburg.

Programma:

Finsterwälder Sängermarch (traditional) Walter Tuschla
Mixed Pickles (potpourri)                       Max Leemann 
Leedjes van Chel Savelkoul: Chel geit Los! (Potpourri), De Bombardon arr. Jo Savelkoul
Huer ich de Maas weer Roesje, Sjel neet op mich Zang: Jo Savelkoul
                        
Happy                                                            Pharel Williams, arr. Ivo Kouwenhoven

Na het optreden van seniorenorkest Beekdaelen zullen beide orkesten uitvoeren: 

10 min mit Ralph Siegel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here