Grevenbicht en Pinksteren horen sinds jaar en dag bij elkaar. De een kan niet zonder de ander. Met natuurlijk de kermis en de processie als voornaamste smaakmakers. Achter de schermen zijn inwoners druk bezig met het realiseren van hun idee om het bestaande Pinksterfeest in het eigen dorp nieuw elan te geven.

De slogan “Pinksteren in Beeg” zal vanaf dit jaar uitgroeien tot een bekend begrip. “Pinksteren in Beeg”, het zijn slechts drie woorden, echter met een magische klank. Een groep vrijwilligers is er veel aan gelegen dat de mooie aloude traditie van het Pinksterfeest in het dorp behouden blijft en verder wordt uitgebouwd. De groep is volledig onafhankelijk en al geruime tijd druk in de weer om het feest tot iets moois te maken.

Grevenbicht heeft door de jaren heen het imago van vrolijk feestdorp opgebouwd en dat zeker al rijkelijk bewezen. Oók voor bezoekers van buiten de plaats zelf. Zo moet het ook blijven, vinden de initiatiefnemers van “Pinksteren in Beeg”. Het driedaagse evenement draagt bij aan de gemeenschapszin en de saamhorigheid in het Maasdorp. Het belooft een gezellig feestweekend te worden.

De plannen voor het feest op 30 en 31 mei plus 1 juni verkeren in een vergevorderd stadium. De eerste overlegrondes met zowel de plaatselijke horeca, artiesten alsook gemeente Sittard-Geleen zijn naar wens verlopen. Binnenkort tilt de organisatie een tip van de sluier op en maakt dan de eerste onderdelen van het verrassende programma bekend. Voor de volledigheid: “Pinksteren in Beeg” wordt een jaarlijks terugkerend spektakel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here