14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Première LVK-inzending 2022 Kartoesj tijdens ‘AWT OP NUU – BEEG’ bij Cafe Aurora

Het allereerste lied van Kartoesj in een LVK-finale – we schrijven het jaar des Heeren 2000 – was ‘TamTam’. Maar in 2006 al werd met ‘dat zit bie os in de femilie’ de Bertha Paulissen trofee op het LVK in Stein veroverd. Sindsdien zijn er meerdere ereplaatsen behaald tijdens de ‘hoogmis’ van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer, het LVK. Onder andere ’t sjräöme en bäöme koor’, ‘veer höbbe de Prins in de sjtraot’ en ‘code gael, code rood’ hebben een plekje veroverd in het collectieve geheugen van de Limburgse vastelaovend.

Tot in 2022 staat de teller van het aantal deelnames aan de LVK-finale op 15. In 2023 gaat de band weer een poging wagen met een lied van de handen van de bevriende streekgenoten Joost Peters en Marc Courage. De titel van dat kersverse lied: Höbse ’t nao de zin?

Het antwoord op die vraag wordt al snel gegeven. Namelijk: JAO! Met als urgente oproep aan het publiek direct daarna: dan laot gèt van dich heure!

Kartoesj gaat opnieuw van zich laten horen vanaf de start van het vastelaovesseizoen 2022-2023. Natuurlijk tijdens de elfde van de elfde op het grote podium in Roermond. Maar de echte première…die gaat dit jaar in ‘Beeg’ zijn. Op 10 november vindt vanaf 20.11 uur (tot 01.00 uur) ‘AWT OP NUU’ plaats bij café Aurora in Grevenbicht. Daarmee starten de uitbaters van Aurora een nieuwe traditie. Met, naast alle vastelaovesknallers door de DJ van dienst, live op de 2 (!!) podia: ZH De Roepoepers, ZH Nuchter Vertroch, de WeeWeeBend-TeepEk-light én dus Kartoesj. Entree van dit evenement is gratis, voor de leukst verklede vastelaovesvierders wordt een ‘vastelaovendstartpakket met 11 consumptiebonnen’ uitgereikt! Zorg dat je hierbij bent !!

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws