14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Raad akkoord met onteigeningsprocedure Middengebied

De gemeenteraad van Sittard-Geleen is donderdag 15 december akkoord gegaan met het starten van de onteigeningsprocedure voor enkele percelen in het Middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht. In dat gebied komt de centrale onderwijs- en sportvoorziening voor Grevenbicht en Obbicht.

De voorbereidingen voor onder andere de school, kinderopvangvoorziening en sportvelden voor TC Bicht en SV Argo zijn in volle gang. Een architectenbureau heeft met alle toekomstige gebruikers gesproken en heeft de eerste schetsen op papier gezet. Die schetsen worden nu uitgewerkt en er wordt berekend wat de kosten zullen zijn. 

Sinds 2020, toen de raad het geld voor de centrale onderwijs- en sportvoorziening beschikbaar stelde, is de gemeente in gesprek met de grondeigenaren in het gebied. Met drie van hen is inmiddels overeenstemming bereikt. Met twee anderen zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium. Met de overige drie eigenaren wordt nog overleg gevoerd, zei verantwoordelijk wethouder Yvonne Salvino-Meijer. 

Om ervoor te zorgen dat er straks geen stagnatie optreedt bij de bouw, wordt nu de onteigening aangevraagd bij de Kroon in Den Haag. In de tussentijd blijft de gemeente in gesprek met de grondeigenaren om alsnog tot overeenstemming te komen en wordt ook verder gewerkt aan het ontwerp van de school.

Het besluit om de onteigeningsprocedure te starten werd genomen met 27 stemmen voor en 4 tegen. Naar verwachting wordt in het eerste kwartaal van 2023 duidelijk hoe de centrale onderwijs- en sportvoorziening er in grote lijnen uit komt te zien. In die tijd, zo is de verwachting, dient ook nog een rechtszaak (bodemprocedure) bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws