VV Armada

Gewijzigd standpunt CDA m.b.t. het middengebied

Ook ik heb met verbazing de gewijzigde visie gelezen van het CDA m.b.t. de middenlocatie en met name de alinea waarin gesuggereerd wordt dat V.V. Armada niet meer levensvatbaar zou zijn. Ik vraag me af op welke feiten dit gebaseerd is.

Wat wel de feiten zijn:

  • V.V. Armada heeft momenteel ca. 250 leden, niet meer of minder dan ca. 15 jaar geleden.
  • Deze leden zijn verdeeld over 3 senioren teams, 1 senioren damesteam en 1 veteranen team(8-tal) en 85 jeugdleden.
  • Daarnaast heeft V.V. Armada een jong bestuur, aangevuld met vele vrijwilligers: materiaalbeheerder, kantinemedewerkers, medewerkers keuken(damesteam), een 6-tal senioren onder de vlag van de Groene Brigade, die ervoor zorgen dat de accommodatie in optimale staat is, grensrechters, jeugd- leiders, scheidsrechters voor de lagere elftallen, enz. Alle taken die binnen een vereniging noodzakelijk  zijn, zijn ingevuld.
  • V.V. Armada is tevens een financieel gezonde vereniging, waar menig voetbalclub jaloers op kan zijn.

“Wat niet levensvatbaar”? 

Even terug in de geschiedenis:
In het verleden hebben vertegenwoordigers van V.V. Armada (waaronder ondergetekende) en V.V. Obbicht in diverse gesprekken met de gemeente (wethouder dhr. Guyt) aangegeven dat zij in de toekomst willen fuseren en dan willen gaan voetballen op een locatie tussen Grevenbicht en Obbicht.

De gemeente  heeft dit opgepikt en een voorbereidingsbesluit genomen voor een multifunctionele sportaccommodatie met nieuwe school op het middengebied.

5 Jaar geleden heeft het bestuur van V.V. Obbicht V.V. Armada benaderd om vooruitlopend op een fusie al een samenwerking aan te gaan m.b.t. de jeugdafdeling.

Dit is gebeurd en nu spelen de jeugdleden van zowel Grevenbicht en Obbicht samen in de 10 jeugdteams onder de noemer van Armada-Obbicht comb. of Obbicht-Armada comb. al naar gelang op welke accommodatie gevoetbald wordt.

Jammer is natuurlijk dat, als de jeugdspelers overgaan naar de senioren, weer gescheiden worden en terug gaan voetballen bij hun eigen vereniging. Zeker geen ideale situatie.

Dit is dan ook een van de redenen, dat het bestuur van Armada momenteel in overleg met V.V. Obbicht is, om ook bij de senioren, vooruitlopend op een definitieve fusie met nieuwe locatie, een samenwerking aan te gaan.

Het is ook een feit dat het 1e elftal van Armada momenteel knokt tegen degradatie in de 4e klasse. Armada heeft momenteel een heel jong team, maar ondanks de vele nederlagen, zie ik iedere week met veel plezier, hoe deze groep, onder leiding van een enthousiaste trainer, progressie maakt, veel leert en zeker zo belangrijk,  met volle inzet strijdt om degradatie te voorkomen.

Ik ben ervan overtuigd dat indien dit jonge team volgend jaar in de 5e Klasse zou moeten acteren, zeker in het linkerrijtje zal eindigen.

Een plek op de ranglijst of eventuele degradatie heeft niets te maken met levensvatbaarheid van een vereniging.

Ik hoop hiermee duidelijk te hebben gemaakt, dat het argument van het CDA met betrekking tot de levensvatbaarheid V.V. Armada, om tegen een gemeenschappelijk sportcomplex en nieuwe school  in het middengebied te zijn, niet van toepassing is.

Lei Corten
Een van de vele vrijwilligers V.V. Armada

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here