Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat het eerste elftal van v.v. Armada in een beslissingswedstrijd het kampioenschap afdwong. De tegenstander van toen was v.v. Linne. De wedstrijd werd gespeeld op 15 mei 1969 op een neutraal terrein, dat van RIOS in Echt. Nooit eerder speelde v.v. Armada voor zoveel toeschouwers: zo’n 4.000. Ook in de jaren daarna is dat aantal niet meer gehaald. Armada won de wedstrijd met 2-1 en promoveerde -na een afwezigheid van vijftien jaar- naar de derde klasse.

Ter gelegenheid van deze memorabele wedstrijd werd er op 18 mei 2019 een reünie georganiseerd. Initiatiefnemer is Ger Driessen. De reünie vond plaats in de kantine van v.v. Armada. Behalve lachen en genieten van het optreden van oud-teamgenoot Wiel Nakken werd er ook druk gebladerd in de fotoboeken mat foto’s van toen.

OVER DE WEDSTRIJD VAN TOEN

Drie wedstrijden voor het einde van de race deelden Armada en Linne de eerste plaats op de ranglijst. Op de laatste competitiedag moest de beslissing vallen in een rechtstreekse ontmoeting. Een week voor deze cruciale wedstrijd werden twee spelers van Armada door de strafcommissie van de KNVB voor enkele wedstrijden geschorst. Vijftien honderd supporters waren getuige van een adembenemende wedstrijd die onbeslist eindigde. Er moest dus nog een beslissingswedstrijd worden gespeeld.

WINNEN OP PINKSTERMAANDAG

In Grevenbicht was men heel benieuwd op welke dag en op welk terrein deze beslissingswedstrijd gespeeld moest worden. Wie beschrijft de teleurstelling toen de KNVB bepaalde dat de wedstrijd in Pey-Echt gespeeld moest worden. Op Pinkstermaandag notabene. Kermis in het dorp. Armada liet zich echter hierdoor niet ontmoedigen en slaagde er uiteindelijk in voor 4.000 toeschouwers rivaal Linne met 2-1 te verslaan. Nooit is er in Grevenbicht intenser kermis gevierd dan na het behalen van dit kampioenschap en de promotie naar de derde klasse. Voor de meeste spelers duurde de kermis geen drie maar veertien dagen.

SELECTIE

Een groot aandeel in het succes had ongetwijfeld M. Molnar uit Brunssum, die de ploeg in het seizoen 1966-1967 was gaan trainen als opvolger van W. Beckers. De spelers van toen waren A. Janssen, J. Kitzen, R. Krekels, J. Vliex (keeper), F. Helgers, H. Verhaeg, J. Hermans, G. Mostert, W. Ubachs, J. Theunissen, H. Roulofs, E. Houben, H. Philippen, H. Kitzen, H. Kitzen, W. Deuss, V. Goossens (masseur) en W. Corten (grensrechter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here