14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

‘Ridder’ Frank Honnef

Duizendpoot Frank Honnef van Schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” te Grevenbicht is opgenomen in de orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Dit voor zijn vele verdiensten bij de schutterij. De installatie heeft plaatsgevonden op 20 januari 2013 in de parochiekerk van St. Willibrordus te Stramproy.

Op vrijdag 07 november 2012 kreeg de familie Honnef onverwacht bezoek van de secretaris van de Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. en bestuursleden van schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis”.

Frank die er op dat moment behoorlijk op gekleed was, (zijn huispak) stond voor het eerst in zijn leven met een mond vol met tanden. ‘Wat gaat er nu gebeuren? Wat is dit’, waren zijn woorden. De secretaris van de Schuttersbond antwoordde: “ Frank, ik ben hier om je mede te delen dat je opgenomen wordt in de Orde van ………………………………………..”

Toen werd het even stil en zag je werkelijk een traantje over Frank zijn wangen lopen. Hij moet gedacht hebben: ‘deze eer had ik nooit verwacht’.

Ridder Frank, zoals wij hem nu mogen noemen, is lid van onze Broederschap sinds 1973. Hij is toen begonnen als tamboer en heeft daarna ruim 20 jaar met trots het vaandel mogen dragen. Momenteel draagt hij de officiersrang van Kapitein en is reserve commandant.

In de periode van 1977 tot 2000 is Honnef bestuurslid geweest, en in 2011 is hij weer toegetreden tot het bestuur, ditmaal in de functie van secretaris. Ook hoopt Frank dit jaar zijn 40- jarig jubileum als lid te mogen vieren en tevens zijn 25- jarig jubileum als bestuurslid.

Frank heeft in 1990 de eer gehad om zijn koningstitel op te mogen eisen en zo zijn naam bij de eregalerij van de koningen te plaatsen. Tevens is Frank ook nog eens diverse jaren lid van de schietcommissie, en reserve schietmeester waarvoor hij de verplichte cursus buksemeester heeft gevolgd.

Frank Honnef, een duizendpoot die nergens bang voor is, en niet alleen van aanpakken weet in zijn privéleven, maar vooral als het om de schutterij gaat, want ook daar ligt zijn hart op de goede plaats.

Frank, aan dig kenste eine egte sjöt, dat waren een van de vele woorden die Erevoorzitter Math Vonken uitspraak tijdens het samen zijn in ons Schuttershome. Honnef bedanken daarna ook nog eens alle leden voor hun inzet, en gaf daarbij aan dat hij het (vooral aan zijn vrouw Marlie) en aan de leden te danken had dat hij deze mooie onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen.

Al met Al een zeer terechte, en verdiende grote (schutters) onderscheiding voor Ridder Frank, en dat allemaal in het jaar 2013. Hoezo, 13 een ongeluksgetal !.

Namens bestuur en leden gaan de felicitaties uit naar Frank, Marlie en hun 3 kinderen.

Jean Arntz, Schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” Grevenbicht

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws