In het kerkje in Schipperskerk wordt er al een aantal jaren wekelijks geschaakt. In dit prachtig historisch monument waarin nu Galerie Marie is gevestigd, schaken wij iedere dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur.

Wie zijn wij?
Wij, dat zijn de vijftien leden, mannen en vrouwen, van schaakclub De Raadsheer. We zijn een kleine vereniging van senioren die het gezellig vinden om in een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer met elkaar te schaken, onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders.

Voor het verlevendigen van de onderlinge competitie zouden wij nog graag enkele nieuwe schakers willen verwelkomen. Het niveau waarop je het schaken beheerst, is niet echt van belang. Waar het vooral om gaat is dat je er plezier in hebt om een middag in de week samen met ons te schaken.

Lijkt jou dit iets en heb je belangstelling om een keer te komen kennismaken, neem dan contact op met Karel Reubsaet, tel.06 – 424 739 28 of per e-mail: karel@reubsaet.eu en maak een afspraak om eens langs te komen. De competitie van het nieuwe schaakseizoen begint in september.

Hoe zit het met Corona?
In het kerkje is meer dan voldoende ruimte. Elk paar spelers neemt plaats aan twee tegen elkaar geschoven tafeltjes (vanwege de anderhalve meter-norm) en er wordt geschaakt op dubbele borden. Dat wil zeggen: elke speler heeft een eigen bord met stukken voor zich. Iedere zet wordt door elk van de spelers op zijn/haar eigen bord uitgevoerd, dus ook de zet van je tegenspeler voer je op je eigen bord uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here