14.4 C
Grevenbicht
maandag, 17 juni 2024

Schipperskerk, doa gebeurt get!


Even een korte toelichting op infoavond ontgrinding Trierveld 7 maart jl en info over passantenhaven via raadsinformatie 9 februari.

9 februari ontving ik van het college van burgemeester en wethouders informatie over de voortgang m.b.t de aanleg van de passantenhaven. Er waren 3 inschrijvingen voor de aanbesteding aanleg passantenhaven, vervolgens is het project (binnen budget) gegund aan het bedrijf Inter Boat Marinas uit Heinenoord. De vergunningsprocedure worden nu doorlopen, vervolgens wordt er gestart met voorbereidingen en aansluitend met uitvoering. De verwachting is dat de passantenhaven eind dit jaar klaar is.

7 maart was ik aanwezig op de bewonersbijeenkomst over de afgraving van de stroken grond onder de geluidswallen.
Na een korte presentatie was er ruimte voor vragen/opmerkingen en suggesties.
De avond verliep constructief en het consortium heeft toegezegd opnieuw met de bewoners aan tafel te gaan over de afwerking en inrichting van Koeweide en Trierveld. Tevens is er afgesproken dat deze bewoners een ontwerp kunnen indienen. Dat moeten wij (bewoners van Grevenbicht en Schipperskerk) natuurlijk niet allemaal apart doen. De werkgroep Nieuwe Grensmaas Natuur, zal samen met natuurorganisaties, klankbordgroep en mensen uit de omgeving tijdens ateliers een plan ontwikkelen dat uiteindelijk gepresenteerd wordt.

Rob Klee

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws