14.2 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Schuttersonderscheiding voor John Savelkoul

Vrijdagavond 29 november werd John Savelkoul van schutterij Eendracht te Grevenbicht (OLS winnaar 2013) tijdens de reguliere bestuursvergadering volledig verrast door Theo Hoorens van de Schuttersbond Eendracht Born-Echt met de toekenning van de Rode Leeuw.

De Rode Leeuw is een bijzondere erkenning voor leden van de bij de Oud-Limburgse Schuttersfederatie aangesloten verenigingen, die zich op bijzondere wijze en zeer specifieke verdiensten voor het schutters- en gildewezen in de beide Limburgen verdienstelijk hebben gemaakt.

Daarom zal op 26 januari 2014, te Stramproy tijdens een H. Mis de plechtige investituur van nieuwe leden van de Orde plaatsvinden. Ten overstaan van de Grootmeester van de Orde leggen de nieuwe leden de belofte af en beloven zij zich in te zetten voor Outer, Haerdt en Troon. (Outer staat voor kerk en geestelijke overtuiging, Haerdt voor gezin, maatschappij en materieel erfgoed en Troon voor het geestelijke en niet geestelijke gezag).

John Savelkoul, die sedert 1991 lid is van Schutterij Eendracht, bekleedde al deze jaren de bestuursfuncties van secretaris, voorzitter, penningmeester en buksemeester. Vanaf zijn aantreden als lid heeft John hard gewerkt om schutterij Eendracht van enkele leden te doen groeien naar een schutterij met een groot aantal leden, waaronder vele jeugdigen. John geeft deze jeugdigen nog steeds de gelegenheid om kennis maken met de schietsport met zware buks, waardoor de toekomst van de schutterij voorlopig weer gegarandeerd is. Overigens hebben deze jeugdigen reeds aangetoond, dat zij verdienstelijke schutters zijn. Ook heeft John op ingenieuze wijze het OLS winnaars-zestal dit jaar naar de hoofdprijs gebracht. Jarenlang ontfermde hij zich over bijkomstige problemen tijdens het schieten, zoals de weersomstandigheden, zonlicht en afstelling van de buks. Hetgeen dit jaar resulteerde in het binnenhalen van het OLS 2014.

John die al eerder door het bestuur als officier bij schutterij Eendracht werd voorgedragen, gaf er de voorkeur aan, dat hij soldaat geweerdrager bleef, zodat hij midden in zijn schutterij kon blijven staan. Voorheen was John ook al slagwerker (basdrum) bij het tamboerkorps van schutterij Eendracht.

John, die beduusd en verrast de bekendmaking in ontvangst nam, gaf aan uiterst verheugd te zijn en  dat zijn inzet voor een overgroot deel te danken is aan zijn vrouw José en de kinderen Elis en Laurie, die al deze jaren zijn steun en toeverlaat waren. Af en toe moest hij zelfs wel eens aan een bijzondere dag worden herinnerd, daar hij die anders dreigde te vergeten.

Zondag 26 januari 2014 zal voor John Savelkoul en schutterij Eendracht te Papenhoven Grevenbicht weer een bijzondere dag worden en het succes van 2013 completeren.

John, gefeliciteerd,

Schutterij Eendracht
Papenhoven Grevenbicht

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws