“Ik ben nu 82 en vind dat de tijd gekomen os om mijn kerkelijke taken grotendeels aan jonge vrijwilligers over te dragen, maar het is jammer dat die niet in de rij staan. Wel blijf ik in de functie als buitengewoon bedienaar (aangesteld door de bisschop van Roermond) door elke eerste vrijdag van de maand samen met kapelaan Bodden de Heilige Communie bij zieke medemensen en mensen met lichamelijke ongemakken te bezorgen in Grevenbicht en Obbicht”, aldus Beegtenaer Sjeng Reijnen. De bezige bij en manusje van alles, voornamelijk voor de gemeenschap Papenhoven – Grevenbicht.

Enkele jaren geleden deed hij al afstand van de kostersfunctie die hij met veel bezieling en inzet van 2003 tot 2010 heeft uitgeoefend.

Bij gelegenheid van de pinksterprocessie op 9 juni aanstaande zal hij ook voor de laatste maal als acoliet oftewel misdienaar fungeren, omdat hij dan precies een kwart eeuw actief is als zodanig in de Catharinaparochie. In die processie zal hij tevens voor de laatste maal de flambouw naast het Allerheiligste dragen.

Momenteel treedt Sjeng momenteel wel nog elke zondagmorgen op als misdienaar in Orbis Lemborgh te Sittard waar pastoor Kerkhofs de eucharistieviering celebreert.

Bij reguliere uitvaartdiensten in Grevenbicht, Berg aan de Maas en Guttecoven is hij eveneens de trouwe assistent van de plaatselijke priesters, maar óók aan die parochiehulp komt een einde.

“Maar als de nood aan de man is, kan altijd een beroep op mij worden gedaan, ik zal de kerk nooit in de steek laten”, aldus Sjeng Reijnen, die in 2009 voor zijn vele verdiensten tot vrijwilligers van het jaar in de gemeente Sittard – Geleen werd uitgeroepen en in een eerder stadium door de plaatselijke carnavalsvereniging als Ierezawpens werd uitverkozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here