“Ofschoon ik in Stramproy woonde en mijn eega Sjier in Grevenbicht, vond onze huwelijksinzegening in de parochiekerk van Melick plaats op zaterdag 4 juli 1959, daags voor het OLS in Boukoul. Onze familie was namelijk bevriend met de pastoor van Melick, zodoende.”

Aldus Netta Rademaekers (72) en Sjier Smeets (77), die op zaterdag 4 juli 2009, daags voor het OLS in Neer, samen met hun vier kinderen, tien kleinkinderen en overige familieleden hun gouden huwelijksfeest vieren. Het feest vindt plaats in Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht waar belangstellenden in de gelegenheid zijn het sympathieke paar de hand te drukken tussen 15.00 uur en 21.00 uur.

Biljartspel
Gouden bruidegom Sjier Smeets was tientallen jaren samen met zijn gouden bruid werkzaam op hun gemengd boerenbedrijf ‘Aan de Meule’ zoals de locatie aan de Tomberstraat in Papenhoven gedoopt is. Mede vanwege reumatische aandoeningen stopte Sjier in 1995 met ‘boeren’ en kwam er méér tijd voor zijn kleinkinderen, wandelen, de natuur en zijn grote hobby biljarten, getuige de biljarttafel in de verbouwde woonkamer. Hij is ondere andere lid van senioren biljartvereniging Levensvreugd en neemt regelmatig deel aan (districts)competitiewedstrijden.

Maar ook eega Netta, die in de vijftiger jaren als gezinsverzorgster in Grevenbicht werkzaam was, hanteert de biljartkeu op vaardige wijze, want zij is fervent lid van de damesbiljartclub die regelmatig in lokaal Den Hollander verpoost om het edele spel te spelen. Beiden zijn tevens een aantal jaren lid geweest Biljartvereniging ‘t Luip te Obbicht.

Keizerschap
Maar onbetwist hoogtepunt in de lange verenigingsloopbaan van Sjier Smeets is zijn keizerschap bij en van schutterij Eendracht dat hij in 1980 onder de schietstang wist te veroveren. Het onvergetelijke keizersfeest met kroningsceremonie door toenmalig premier Dries van Agt ligt nog altijd vers in het geheugen van Sjier en Netta en de gehele schuttersfamilie.

Tijdens het recente jubileumfeest (135 jarig bestaan) van schutterij Eendracht werd keizer Sjier samen met fiere keizerin Netta uitbundig gehuldigd vanwege ‘s mans 65 jarig lidmaatschap van en de onmetelijke verdiensten voor ‘zijn sjötterie’.

‘Dat de keizer en de keizerin voor het leven nog lang mogen genieten van hun keizerlijk bestaan’!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here