6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Snoeicursus jonge hoogstamfruitbomen te Schipperskerk 

Wil je appels eten? Dan moet je het snoeien niet vergeten… Vroeger al wisten mensen dat je pas lekker fruit krijgt van gezonde en goed gesnoeide bomen. Vooral het snoeien van jongere bomen wordt vergeten waardoor later rigoureuze ingrepen nodig zijn of takken uitbreken. Heb je altijd al willen weten hoe je een jonge hoogstamfruitboom moet snoeien en wil je je aansluiten bij een snoeigroep?! 

Het IVN Born – Land van Swentibold organiseert samen met het Steunpunt Landschapsbeheer Limburg een cursus jonge hoogstamfruitbomen snoeien. De cursus bestaat uit een theorieavond met daaraan gekoppeld een praktijkochtend, waar je gaat snoeien. Het IVN is opzoek naar een groep enthousiaste snoeiers die, nadat ze deze cursus gevolgd hebben, jaarlijks in deze boomgaard aan de slag willen gaan. In deze snoeigroep wordt de nodige snoeikennis uitgewisseld en vindt er wellicht kruisbestuiving plaats, zodat ook andere lokale boomgaarden met deze groep gesnoeid kunnen gaan worden! 

De theorieavond vindt plaats op maandag 20 maart van 19.00 – 21.30 uur in het IVN home De Gaard, Kasteelpark 36 in Born.  

De praktijkochtend is op zaterdag 25 maart van 9.00 – 13.00 uur in de gemeentelijke boomgaard te Schipperskerk, gelegen tussen de Parallelweg en de Berghaven. 

De cursus is geschikt voor mensen zonder snoeiervaring, maar zeker ook voor hoogstamliefhebbers en boomgaard-eigenaren, die hun kennis nog eens willen opfrissen/uitbreiden! Op de praktijkochtend gaan we vormsnoei toepassen op hoogstamfruitbomen die zo’n 5 jaar geleden geplant zijn. 

Aanmelden kan via DEZE LINK, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt tot 25. 

Let op, omdat het een gekoppelde cursus is meld je je bij aanmelding zowel voor de theorieavond als de praktijkochtend aan. 

Na aanmelding ontvang je alle informatie voor de theorieavond en praktijkochtend. 

Vorig artikel
Volgend artikel

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws