6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Snoeiploeg van 30 burgers uit Sittard-Geleen aan de slag in Schipperskerk

Met financiële hulp van de gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg is een grote groep burgers uit Sittard-Geleen in 2018 een cursus snoeien hoogstamfruitbomen gestart. Op 24 februari is de slotakte in Schipperskerk, waar jonge fruitbomen in een gewenste vorm gesnoeid worden.

O.l.v. Frans Voncken van IKL Limburg volgen 30 mannen en vrouwen uit Sittard-Geleen een 4-daagse cursus snoeien hoogstamfruitbomen, waarbij het snoeien van oude fruitbomen, biologische ziektebestrijding en de vormsnoei van jonge fruitbomen aan bod komen.

Na al een ochtend in Lahrhof in Sittard gesnoeid te hebben zal op de slotdag zaterdag 24 februari de eerste vormsnoei van jonge fruitbomen plaatsvinden tussen 09.30 en 12.30 uur in de boomgaard in Schipperskerk. Deze is aangelegd door het Consortium Grensmaas als tegemoetkoming aan de inwoners van Schipperskerk.

Het snoeien is een gezellige buitenactiviteit en draagt bij aan de instandhouding van de hoogstamboomgaarden in Sittard-Geleen.  Aansluitend aan het snoeien biedt Plök! burgers de kans om in buurthuis ”de Keet” in Schipperskerk een glas te heffen en om ideeën rondom behoudt van fruitboomgaarden uit te wisselen.

Voor meer informatie over de snoeicursus en Plök!:
Mart Hermkens – projectleider Plök!
E ikplukmee@hotmail.com
M 06 – 40878318

Plök!, een breed gedragen ‘groen’ initiatief in de gemeente Sittard-Geleen met initiatiefnemers zoals  burgers, bedrijven en organisaties (IKL, Pomologisch Genootschap Limburg en Natuurlijk! Duurzaam in Sittard-Geleen) maken zich sterk voor het  behoud van de fruitboomgaarden van de gemeente Sittard-Geleen. Plök! wil de aandacht voor de fruitboomgaarden in Sittard-Geleen een nieuwe impuls geven. Met picknicks en culturele voordrachten meer mensen naar de boomgaarden lokken.  

PLÖK! BEHAALDE DE 2DE PLEK NOMINATIE GROENE HELD LIMBURG 2017

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws