16 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Succesvolle deelname Koninklijke Harmonie Aurora bij 3rd European Music Competition

Na een maandenlange voorbereiding, waarin de progressie met elk concert hoorbaar was, nam het harmoniekorps van Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht-Papenhoven in het weekend van 3 en 4 juni succesvol deel aan de 3rd European Music Competition te Luxemburg met het programma Pelgrimstocht. Zowel het “generaal concert” tijdens het Maasgouwtoernooi in Obbicht, als de grote apotheose in Luxemburg werden zeer goed ontvangen. 

Het korps behaalde bij het Maasgouwtoernooi als “voorproefje” het predikaat zeer goed. De jury had lovende woorden voor het programma, wat zeer strak in elkaar zat, en gaf op de valreep nog enkele kleine tips mee voor dirigent Christiaan Janssen en korps.

Zondagochtend 6 juni vertrok een delegatie van meer dan 100 muzikanten en supporters op haar Pelgrimstocht van 220 km naar Luxemburg-stad. De sfeer was goed, de tips werden bij het inspelen nog even besproken, en om 14.25u was het eindelijk zo ver. Het prachtige, 5-delige programma werd fantastisch uitgevoerd tijdens de 3rd European Music Competition! Het korps piekte op het perfecte momentu, voor de ogen en oren van de zwaar bezette jury, die onder leiding stond van niemand minder dan Jan Cober. Het zeer pittige verplichte werk werd beloond met maar liefst 92 punten, het vrije deel met 91.6. Dit leverde het geweldige resultaat van 91.80 punten en Lof der Jury op! Hiermee behaalde Aurora de tweede plaats in de harmonie-divisie.

Om dit geweldige resultaat te vieren, organiseert Koninklijke Harmonie Aurora op vrijdag 7 juli vanaf 19.30u een feestelijke receptie, gevolgd door een beachparty in Cafe-Zaal Aurora in Grevenbicht. U bent van harte uitgenodigd om hierbij te zijn!

Bijschrift foto: Het korps van KH Aurora onder leiding van Christiaan Janssen tijdens de uitvoering in concertzaal ‘Philharmonie Luxembourg’ 

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws