Harmonie St. Cecilia kijkt terug op twee bijzondere concerten, uitgevoerd in het kader van 75 jaar bevrijding van Zuid-Nederland. Op zondag 22 september en zondag 29 september speelde het orkest namelijk The Armed Man: a Mass for Peace van Karl Jenkins, samen met 200 zangers van de koren Synoidos uit Sittard, Lambardi uit Helmond, en Sirena en Sonata uit Eindhoven. The Armed Man was een initiatief van koordirigente en sopraan Nadia Loenders en stond onder de muzikale leiding van de dirigent van St. Cecilia: Jos Simons.

Meer dan 1500 bezoekers woonden de uitverkochte voorstellingen in het Muziekgebouw in Eindhoven en in De Hanenhof in Geleen bij. Elke voorstelling had een eigen sfeer, een eigen voorprogramma, aankleding en beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, medewerking van de Nederlandse krijgsmacht, gedichten gemaakt door scholieren en nog veel meer. In Geleen konden bezoekers zich bovendien verdiepen in een tentoonstelling met zo’n 200 foto’s uit de oorlog én van recente missies uitgevoerd door het Regiment van de Limburgse Jagers.

De verenigingen kijken trots en tevreden terug op het project, en willen langs deze weg graag iedereen die zich voor het project heeft ingezet bedanken voor de mooie muziek, de fijne Limburgs-Brabantse samenwerking, de speciale sfeer en de intense beleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here