17 C
Grevenbicht
vrijdag, 14 juni 2024

Tien jaar Huidverzorging Puur. Open Dag op zaterdag 26 mei

Op zaterdag 26 mei staat Marlie Nijssen van Huidverzorging Puur uitgebreid stil bij het 10-jarig bestaan van haar praktijk. Genodigden en andere belangstellenden zijn tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom om samen met haar het glas te heffen.

HELENDE HANDEN

De Open Dag voorziet onder andere in een aantal demonstraties. Bijzonder trots is de onderneemster dat de importeur van het Duitse Rosel Heim speciaal hiervoor naar Obbicht komt. De producten van Rosel Heim, in combinatie met ‘de helende handen’ van Marlie, zorgen ervoor dat een behandeling bij Huidverzorging Puur veel meer is dan een weldaad voor de huid. Het is ook een moment van ontspanning en bezinning.

ACTIVEREN VAN ENERGIEBANEN

Bij termen als huidverzorging en schoonheidsspecialiste denk je automatisch aan epileren, harsen, een gezichtsmassage en het aanbrengen van make up. En ja, dit doet Marlie allemaal. ‘Mooi werk om te doen, maar voor mij niet het allerbelangrijkste. Waar ik vooral heel gelukkig van word, is dat ik mensen kan helpen om even helemaal af te schakelen en volledig tot rust en in balans te komen. Je gelooft het misschien niet, maar het enige wat ik daarvoor hoef te doen, is het aanraken van de huid van de ander. Bij deze zogeheten Regenesis Touch worden de energiebanen geactiveerd, waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam een boost krijgt. Ik ben heel empathisch en kan goed aanvoelen wat in de ander omgaat’. Deze gave openbaarde zich -zoals Marlie aangeeft- pas een paar jaar geleden na een tragische gebeurtenis in haar familiekring. ‘Sindsdien is alles anders’, zegt ze en doet ze dit werk met nog meer toewijding dan voorheen.

OPLEIDINGEN

Marlie heeft echt ondernemersbloed. ‘Ik heb twaalf jaar een levensmiddelenwinkel gerund. In het centrum van Obbicht, in het pand waar tot voor kort de apotheek en Fysiotherapie Tenney was gevestigd. Ik besefte dat deze winkel op den duur niet meer rendabel zou zijn en ben me gaan bezinnen op iets anders. Meteen borrelde ‘schoonheidsspecialiste’ bij mij naar boven. Dat vak heeft mij altijd ­getrokken. Zo gezegd, zo gedaan: ik meldde me aan voor de tweejarige opleiding tot schoonheidsspecialiste. Daarna nog eens twee jaar in de schoolbanken voor een vervolgopleiding. Tevens de éénjarige opleiding tot pedicure, en diverse specialisaties als lymfedrainage, medische camouflage en elektrisch epileren.
Eenmaal in het bezit van alle benodigde diploma’s ben ik aan de slag gegaan, samen met een collega. Haar vervroegde pensionering betekende een nieuwe koerswijziging. Ik besloot om een eigen praktijk aan huis te beginnen. Dat is dus nu 10 jaar geleden, maar inmiddels zit ik 20 jaar in het vak. De keuze voor dit vak is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.’

EXPERTISE

In mijn eigen praktijkruimte voel ik mij heerlijk. Hier kan ik volledig mezelf zijn en open staan om andere mensen te helpen. Dat voelt zo fijn. Natuurlijk ben en blijf ik op de eerste plaats schoonheidsspecialiste met de nodige expertise op het gebied van huidverzorging. En ik ben pedicure. Mijn klantenkring bestaat uit jonge en oudere mensen, uit vrouwen en mannen. Ja, ook mannen. Denk aan het harsen van been- of borsthaar.

ROSEL HEIM

Huidverzorging Puur werkt met producten van Rosel Heim. Iets waar Marlie bijzonder trots op is. De producten worden gemaakt door het gelijknamige Duitse familiebedrijf. De productie is kleinschalig en er worden uitsluitend biologische, huid identieke elementen gebruikt. Door deze lichaamseigen werkstoffen, is het product zeer goed te verdragen.
Alle producten zijn bovendien dierproefvrij. Marlie: ‘Rosel Heim is idealistisch, handelt vanuit respect voor mens, dier en natuur. Het bedrijf bezit een enorme kennis over de functies en werking van het afweermechanisme van de huid, wat van essentieel belang is bij het samenstellen van verantwoorde cosmetische verzorgingsproducten.
Alleen huidverzorgers en schoonheidsspecialisten die de filosofie van Rosel Heim begrijpen en uitdragen, mogen werken met producten van dit bedrijf. Die filosofie is: het maken van cosmetische producten, die de biologische mechanismen van de huid ondersteunen. Op een natuurlijke wijze wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd om optimaal te functioneren. ‘

SCHOLINGSDAGEN

‘Geheel in lijn met de filosofie van Rosel Heim heb ik in mijn praktijk steeds het beste voor met de kostbare huid van mijn klanten. De behandelingen worden behoedzaam en met liefde voor het vak uitgevoerd.’ Rosel Heim steunt haar hierin door steeds scholingsdagen, seminars, workshops te organiseren, zodat ze altijd volledig op de hoogte blijft van de werking van de producten op de huid. ‘Mijn helende handen doen de rest’, zegt Marlie tot slot.

Marlie staat te popelen om u te woord te staan op zaterdag 26 mei. Om een inschatting te kunnen krijgen hoeveel mensen zij die middag kan verwelkomen, wordt het op prijs gesteld als u zich van tevoren via onderstaand e-mail adres aanmeldt. Dat kan tot en met 23 mei.

Alvast hartelijk dank daarvoor en graag tot 26 mei aanstaande!

Huidverzorging Puur
Bornerweg 7
6125 BC Obbicht
T: 046 – 485 6583
E: inf@huidverzorgingpuur.nl
I: www.huidverzorgingpuur.nl

Door Helmi van Nuil

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws