17 C
Grevenbicht
vrijdag, 14 juni 2024

Eric Salden, verenigingsman en ondernemer

Grevenbicht zit vol verhalen. Beter gezegd, de mensen die er wonen hebben een mooi verhaal te vertellen. Een verhaal over hun passie, bedrijf, winkel, vereniging, hobby of wat dan ook. Al deze verhalen van deze bijzondere, maar tegelijkertijd zo gewone mensen worden op BEEG.NL gebundeld in de rubriek “Uitgelicht”. Lees hier het verhaal van Eric Salden, verenigingsman én ondernemer.

WANNEER IS ESA BOUWKOMPAS OPGERICHT?

‘Nog niet zo lang geleden. In januari 2017’

WAAR STAAT DE NAAM VOOR? WELKE GEDACHTE STEEKT ERACHTER?

‘Een kompas geeft een richting aan. In mijn geval betekent dit dat ik de klant in alle richtingen kan begeleiden en adviseren, van verbouwing tot renovatie en nieuwbouw, van aankoop tot verkoop. Altijd onafhankelijk, zorgvuldig en deskundig. De klant bepaalt de richting en samen bepalen we de koers.’

UIT HOEVEEL MEDEWERKERS BESTAAT HET BEDRIJF?

‘ESA bouwkompas is een eenmanszaak.’

KUN JE UITLEGGEN WAT JE PRECIES DOET? WAT VERSTA JE BIJVOORBEELD ONDER BOUWBEGELEIDING?

‘Bij bijvoorbeeld de aankoop van een woning wordt steeds vaker een bouwkundige keuring aangevraagd door de partij die voornemens is het huis te kopen. Men wil immers zeker weten dat het huis bouwkundig in een goede staat verkeert. Van dak tot kelder, van kozijnen tot de complete installatie; op alle fronten wordt de woning door mij beoordeeld. Op basis van mijn bevindingen schrijf ik een uitgebreid rapport, voorzien van begeleidende met foto’s. Dat kan tevens bij de verkoop van een woning.
Daarnaast kan ik de klant begeleiden en adviseren bij het realiseren van nieuwbouw-, verbouw- en renovatieplannen. Als belangrijkste taak zie ik het maken van de juiste keuzes tijdens het bouwproces. Ik kan je adviseren bij het selecteren van bouwpartners en onderaannemers, maar ook in materialen en bouwtechnieken. Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel kennis van alle disciplines. Wij zorgen er samen voor dat het project binnen de gestelde tijd en tegen de afgesproken prijs en kwaliteit gerealiseerd wordt.’

HOE BEN JE ERTOE GEKOMEN OM VOOR JEZELF TE BEGINNEN?

‘Men wist mij steeds vaker te vinden voor vragen op bouwkundig gebied, maar ook voor een onderaannemer, timmerlieden, tegelzetter etc. Ik gaf dit advies altijd pro deo en dacht op enig moment: waarom kan ik dat niet voor mezelf doen in de vorm van een eenmanszaak?’

NOEM EEN AANTAL CONCRETE OPDRACHTEN DIE JE HEBT UITGEVOERD

‘Naast de tientallen bouwkundige keuringen, waarvoor ik de opleiding bij de Vereniging Eigen Huis heb gevolgd, die ik heb uitgevoerd, heb ik ook advies uitgebracht voor verschillende verbouwingen en voor de aankoop van bouwgrond. Recentelijk heb ik een werk aangenomen voor de nieuwbouw van een complete woning, van grondwerk tot oplevering.’

WIE BEHOREN TOT JOUW OPDRACHTGEVERS? ZIJN DAT BEDRIJVEN, PARTICULIEREN OF BEIDE?

‘Tot mijn opdrachtgevers behoren makelaars, particulieren, bedrijven en architecten.’

WAT IS JOUW WERKGEBIED? IS DAT BIJVOORBEELD DE WESTELIJKE MIJNSTREEK, EEN BEPAALDE STRAAL DAAROM HEEN, HEEL LIMBURG, BRABANT OF NEDERLAND?

‘In principe werk ik van Eindhoven tot Vaals.’

OP JE WEBSITE HEB JE HET OVER OPLEVERRAPPORTAGES. VOOR WIE STEL JE DIE OP? WAAROM HEEFT IEMAND ZO’N RAPPORT NODIG?

‘Opleverrapporten stel ik op voor mensen die een nieuwbouw huis of appartement hebben gekocht. Zo’n rapport is nodig om direct inzicht te krijgen in de gevonden bouwkundige gebreken.  Tevens wordt gekeken of eventueel meer- en minderwerk conform afspraak is gemaakt. Met een opleverrapport heb je een sterkere positie tegenover de bouwer.’

KUN JE IETS OVER JOUW ACHTERGROND VERTELLEN? WELKE OPLEIDING HEB JE GEDAAN EN WELKE WERKERVARING HEB JE?

‘Mijn opleidingen zijn Mavo/Havo/VWO, Commercieel Bedrijfseconomisch Medewerker, uitvoerdersopleiding B&U en nog diverse technische en bouwkundige opleidingen. Mijn laatste cursus was keurmeester bij Vereniging Eigen Huis. Na eerst 9 jaar bij Nedcar bij Planning te hebben gewerkt, heb ik de overstap naar de bouw gemaakt. Inmiddels ben ik al 20 jaar uitvoerder in de bouw waarvan de laatste 5 jaar als hoofduitvoerder.’

HOE GROOT MOETEN DE PROJECTEN ZIJN? PLAATSING VAN EEN NIEUWE KEUKEN IS VAN EEN GEHEEL ANDERE ORDE DAN HET REALISEREN VAN EEN AANBOUW. WANNEER IS HET VOOR DE OPDRACHTGEVER INTERESSANT OM JOUW ONDERSTEUNING IN TE SCHAKELEN?

‘Grootte is bij mij niet aan de orde. Ik probeer iedereen te helpen, van een vraag voor het realiseren van een keuken of badkamer tot een complete woning. Je kunt bij mij ook terecht voor bouwkundige vragen. Geen vraag is teveel.’

WERK JE MET EEN VOORAF AFGESPROKEN PRIJS?

‘Prijzen zijn te vinden op de website www.esabouwkompas.nl  en deze overleg ik vooraf.’

STEL IEMAND HEEFT EEN AANBOUW UITBESTEED AAN EEN (BOUW)BEDRIJF. EEN GERENOMMEERD BEDRIJF MET EEN GOEDE NAAM. WAAROM ZOUDEN MENSEN JOU DAN TOCH MOETEN/KUNNEN INSCHAKELEN?  

‘Veel particulieren zijn vaak niet op de hoogte van de gestelde normen, kwaliteit en details die gelden in de bouw. Met mijn jarenlange ervaring en kennis kan ik de mensen helpen om toe te zien dat het door het bouwbedrijf beloofde, waar de mensen voor betalen, ook wordt uitgevoerd.’

VERBORGEN GEBREKEN ZIJN VOOR IEDERE KOPER EEN NACHTMERRIE. KLOPT HET DAT DE KANS OP HET VINDEN VAN EEN VERBORGEN GEBREK NA JOUW TUSSENKOMST VELE MALEN KLEINER WORDT?

‘Als een koper van een woning ervoor kiest een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. dan is de kans kleiner op een verborgen gebrek. De verkopende partij heeft namelijk ook meldingsplicht. Verborgen gebreken blijft natuurlijk altijd een moeilijke kwestie, want een dak kan vandaag goed zijn en morgen lekkages vertonen.’

HOE WETEN POTENTIELE OPDRACHTGEVERS JOU TE VINDEN?

‘Vaak gaat het via mond tot mond reclame. Echt reclame heb ik nog niet gemaakt. Wel heb ik regelmatig contact met enkele makelaars die ik ken. Via beeg.nl ben ik te vinden, diverse sponsoracties en als lid van de VBO.’

Personalia

NAAM

Eric Salden

LEEFTIJD

48

BURGERLIJKE STAAT

Gehuwd

GEBOREN TE

Born

OPGEGROEID TE

Born. Sinds 2001 woonachtig in Grevenbicht.

WAAROM GEKOZEN VOOR GREVENBICHT ALS WOONPLAATS?

“Dit is mijn, ons dorp, Bir en ik komen al sinds jaar en dag in Grevenbicht (Allemaol Kwatsj). Zo lopen we allebei al tientallen jaren de optocht in Grevenbicht en speel ik al 25 jaar bij de Roepoepers en ben ik al jaren lid van Kon. Harm. Aurora en de Zawpense. Dit jaar heb ik zelfs de scepter gezwaaid in het Zawpense riek als Prins Eric II. In een ver verleden heb ik nog gevoetbald bij Armoeda 4. Moet ik nog verder uitleggen waarom we gekozen hebben voor BEEG?”

HOBBY’S

‘Uitgaan met vrienden, wandelen met Bir, goed eten en drinken, weekendjes weg en op vakantie gaan.’

BIER OF WIJN?

Allebei

FILM OF BOEK?

‘Ik kijk vaker film, maar een goed boek gaat altijd mee op reis.’

VAN WELKE MUZIEK HOUD JE? HEB JE EEN VOORKEUR VOOR BEPAALDE BANDS, ZANGERS OF ZANGERESSEN?

‘Ik hou van veel muziek, maar mijn voorkeur ligt bij de rock. Daarnaast vind ik blaasmuziek maar ook sommige klassieke stukken mooi. Natuurlijk Deep Purple, Rainbow, Pink Floyd en noem ze maar op niet te vergeten Live, Greenday, Metallica  en Pearl Jam en de Simple Minds behoren ook tot de favorieten. Ik kan me geen dag zonder muziek voostellen van (hard)rock tot een goede (re)mix. De muziek moet in elk geval bij het moment horen.’

AVONDJE STAPPEN IN HET CAFE, UIT ETEN F NAAR DE BIOSCOOP?

‘Alle drie gecombineerd, maar ook afzonderlijk.’

WAARVOOR KUNNEN ZE JE ‘S NACHTS WAKKER MAKEN?

‘Voor alles wat een Bourgondiër aanbidt.’

BESTE KARAKTEREIGENSCHAP

‘Ben altijd eerlijk. Ik ben van mening dat voor alles een oplossing komt en sta positief in het leven.’

STEL DAT HERINDELING NIET HAD BESTAAN EN DAT BEEG NOG STEEDS EEN ZELFSTANDIGE GEMEENTE WAS. EN STEL DAT JIJ DAN IN DE GEMEENTERAAD ZAT OF ZELFS BURGEMEESTER WAS. WAT ZOU JE DAN ALS EERSTE WILLEN AANPAKKEN?  

‘Ik zou het gaaf vinden als we weer meerdere kroegen zouden hebben om een ontmoetingsruimte voor de ouderen en een jongeren sociëteit te huisvesten. De bieb terug in het centrum en op een centrale plaats een pinautomaat.’

TOT SLOT: MET WIE GA JE DIT ARTIKEL DELEN?

Met Bir

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws