6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Unilocatie: update over verwerving gronden, aanbesteding en het bestemmingsplan

Via dit bericht informeren we je over de ontwikkelingen rondom de nieuwbouw van de centrale onderwijs- en sportvoorziening (COS) tussen Grevenbicht en Obbicht (Unilocatie). Een plek voor ontwikkeling, leefbaarheid en vitaliteit.

Verwerving gronden

De gemeente is al eigenaar van de grond voor de school en de gymzaal. Dat geldt nog niet voor de grond waarop de kantine en de kleedkamers zijn ingetekend. De regering (Kroon) heeft goedkeuring gegeven aan de gemeente om deze gronden te onteigenen. Er is wel nog een voorbehoud en dat is dat de wijziging van het bestemmingsplan akkoord wordt bevonden. Daar loopt op dit moment bij de Raad van State nog een bezwaarprocedure voor die op 19 maart in een zitting is behandeld. Op dit moment zijn we in afwachting van de uitspraak van de Raad van State. We informeren u hier in een volgende nieuwsbrief over.

Aanbesteding        

De aanbesteding voor de bouw van het kindcentrum, de gymzaal, de kantine en kleedkamers van de sportverenigingen is gestart. Na de aanbesteding geeft de gemeente de gunning (opdrachtbevestiging). Dat betekent dat de inschrijver die het beste voldoet aan de inschrijvingsvereisten en/of gunningscriteria de opdracht gegund krijgt. De aanbesteding voor de buitengebieden start binnenkort.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws