6.9 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

v.v. Armada en r.k.v.v. Obbicht ondertekenen intentieverklaring tot fusie

De voetbalverenigingen v.v. Armada en r.k.v.v. Obbicht onderkennen sinds vele jaren dat samengaan e enige en juiste wek is om het amateurvoetbal in deze woonkernen te behouden. De aanwezigheid van een voetbalvereniging is in velerlei opzichten belangrijk: natuurlijk voor het beoefenen van de voetbalsport door jong en oud, maar ook samen met andere verenigingen vormt de voetbalclub een grote sociale functie binnen de gemeenschappen Grevenbicht en Obbicht.

De jeugd van beide verenigingen opereert sinds 2011 onder een volledig samenwerkingsverband waarbij op beide locaties beurtelings gespeeld wordt, op trainingsavonden en in competitiereeksen. Het uitblijven van de realisatie van centrale voorzieningen in het middengebied door de gemeente en de ontoereikende capaciteiten en verouderde voorzieningen van elk van elk van de huidige sportcomplexen zijn steeds een belemmering geweest om de stap naar een fusie te maken.

Eind 2017 is door en in het belang van beide verenigingen toch het besluit genomen om het traject in te gaan om te komen tot een volledige samenwerking en daaropvolgende fusie. Na een eerste inventarisatie en een periode van overleg en overwegingen is besloten in te zetten op een volledige fusie met ingang van seizoen 2019-2020. Deze tijdlijn geeft alle betrokkenen de gelegenheid om de vereiste voorbereidingen in te vullen met de nodige zorgvuldigheid en daarmee een goede start van de nieuwe vereniging te maximaliseren.

Beide verenigingen spreken de intentie uit om te fuseren met ingang van seizoen 2019-2020. De verenigingen willen heel graag en zo spoedig mogelijk een nieuw sportcomplex in het middengebied benutten en daarmee, in het belang van alle verenigingen, bij te dragen aan de leefbaarheid in de kernen Grevenbicht en Obbicht.

gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws