De soap rond de aanleg van een nieuwe veerstoep voor het fietsveertje bij Grevenbicht leidt tot vertraging van driekwart jaar, bij de afwerking van het grensmaasplan ter hoogte van de dijk in Grevenbicht.

Zwaar teleurgesteld ben ik gisteren thuisgekomen van de vergadering van de Klankbordgroep Grensmaas.
Na 45 jaar overlast en grindwinning, kijken alle bewoners en wandelaars hier op de dijk  uit naar het verdwijnen van de hoge geluidswal, die het uitzicht op de Maas belemmert.
Wat schetst onze verbazing als tijdens de klankbordbijeenkomst blijkt dat een groot stuk van de geluidswal bijna een jaar langer dan nodig, als een puist in het landschap moet blijven liggen, omdat Rijkswaterstaat en de Belgische overheden ruzie maken over de aanleg van de veerstoep voor het pontje.

Het gaat om een klein detail uit dit grootse project, maar zodra er andere overheden of België bij betrokken zijn, duurt het jaren voordat een simpele vergunning rond komt.

Iedereen, die ernaar uitkeek om eindelijk van dat mooie wijdse uitzicht te kunnen genieten, zal zwaar teleurgesteld zijn.

Ik vraag mij bovendien af of bij extreem hoogwater, deze puist in de bedding geen gevaar oplevert.

Ria Dielissen

3 REACTIES

  1. Onacceptabel. Dan maar de huidige veerstoep laten liggen/ aansluiten aan voormalige situatie. Dan kan gewoon de hele werkweg en geluidswal / brug nog dit jaar opgeruimd worden.

  2. Inderdaad onacceptabel, afspraak is afspraak. Het weghalen van de geluidswal en brug kan direct na het veerpont seizoen. Het aanpassen van de toegangsweg en aanlegplaats kan daarna gebeuren. In het slechtste geval is er geen pontje in 2021.

  3. 100% eens met bovenstaande reacties! De aanleg van een (eventuele) veerstoep én toegangsweg heeft helemaal niets van doen met het weghalen van de geluidswal! Een tijdelijke toegangsweg is immers eenvoudig aan te leggen. Of tijdelijk géén veerpont, dit kan géén argument zijn voor een vertraging. Laat men binnen het Grensmaasproject kijken wat er wél kan gebeuren en niet domweg afwachten op wat andere partijen ‘mogelijk’ gaan besluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here