14.1 C
Grevenbicht
vrijdag, 24 mei 2024

Vervolgatelier inrichting Koeweide en Trierveld

Consortium Grensmaas organiseert een vervolgatelier over de inrichting van de Grensmaaslocaties Koeweide en Trierveld bij Grevenbicht. Het atelier is woensdag 14 juni vanaf 19 uur in galerie Marie in Schipperskerk.

Koeweide en Trierveld worden onderdeel van de Grensmaasnatuur. Hier ontwikkelt zich straks de wilde riviernatuur met begrazing door Gallowayrunderen en Konikpaarden, net als elders in RivierPark Maasvallei. In die nieuwe natuur kan iedereen vrij struinen.

Vorig jaar is er al een atelier georganiseerd waarbij de inrichting van Trierveld centraal stond. Daarover is toen overeenstemming bereikt met een brede vertegenwoordiging van de omgeving. Afgesproken is dat Trierveld extra toegankelijk wordt gemaakt via aanvullende wandelvoorzieningen met meer toegangspoortjes, iets verhoogde struinpaden en een grazersvrije corridor.

In het vervolgatelier ligt de focus ook op de recreatieve inrichting van het deelgebied Koeweide. Dat is de vorige keer niet aan de orde gekomen. Het concept blijft hetzelfde: op basis van kaarten kunen bezoekers aan enkele infotafels wensen en ideeën aanreiken.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan het atelier.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws