Bij het prille begin van 2021 bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van Sjra Savelkoul. Sjra was in 1981 de zesde Prins van Vastelaovereiniging De Zawpense. Als rasechte “Beegter jòng” was hij in dat vastelaovesjaar het boegbeeld van de toen nog jonge vereniging.

Sjra was binnen de Beegse gemeenschap een verenigingsman in hart en nieren. Hij heeft zich niet alleen ingezet voor de Zawpense, maar ook voor zijn buurtvereniging, Theater Komiek, Koninklijke Harmonie Aurora,  Hofkapel Daag en Nach en het Gabriëlfonds. Van die laatste vereniging was hij mede-oprichter en animator van het Gabriëlbal. Sjra was medeverantwoordelijk voor het tot stand komen van de monumenten van “Frenske het Zawpenske” en “De Gawstrèkker”. Het boekwerk “De vlucht van een idee”, dat uitgegeven is bij de opheffing van het Gabriëlfonds in 2018, was zijn idee.

Ondanks zijn fysieke beperkingen van de laatste jaren bleef hij trouw lid van de jeu de boules vereniging die hij wekelijks bezocht.

Altijd was en bleef Sjra nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de dorpsgemeenschap.

Voor zijn inzet en vele verdiensten voor Beeg is hij in 2005 uitgeroepen tot Iërezawpens, een titel die hij volop verdiende en waar hij vol trots van genoten heeft.

Wij wensen zijn familie veel sterkte.

Sjra, rust zacht.

1 REACTIE

  1. Onze oprechte deelneming met het overlijden van Sjra.
    Rina veel sterkte voor jou en je kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here