14.2 C
Grevenbicht
zaterdag, 13 juli 2024

Waardering Marianne Heijkants voor tomeloze inzet

Tijdens de algemene Dorpsraadvergadering op donderdag 30 mei in Oos Hoes te Grevenbicht, werd Marianne Heijkants aangenaam verrast, omdat het bestuur haar waardering uitsprak voor de eindeloze inzet voor de gemeenschap in Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk door Marianne.

Aanvankelijk was Marianne voor Grevenbicht/Papenhoven/Schipperskerk als buurtcontactpersoon verdienstelijk in de toenmalige gemeente Born en daarna in de gemeente Sittard-Geleen. Zij was destijds altijd aanwezig bij de buurtgesprekken en nam deel aan de buurtwandelingen, waar de gemeente de voorgenomen plannen inbracht en de contactpersonen de problemen uit de buurt. Echter door de herindeling (2001) verwaterde dit buurtoverleg enigszins.

In februari 2003 was er opnieuw overleg over een door de gemeente geplande buurtschouw. Marianne was weer aanwezig. Op de actielijst 2003 stonden verkeerszaken, ondergrondse afvalcontainers, speelterreinen voor de jeugd en overlast. Deze aanpak leverde een positief resultaat op en Marianne richtte vervolgens samen met enkele mensen uit de voormalige groep wijkbeheer de Dorpsraad Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk op. Marianne werd secretaris en vervulde deze functie tot juli 2012.

Er kwam een heus dorpsplan om de problemen systematisch aan te pakken. Een actielijst werd opgesteld en deze lijst werd voortdurend aangevuld. De resultaten werden al snel zichtbaar o.a. de aanpak van de enkele straten en plaatsen, nieuwe fietsroutes, het gratis voetveer, sloop van bouwval en voorkomen van straatraces.

Grote successen in de loop van jaren waren de dorpsdag in 2009, de Jeu des Boulesbanen in Grevenbicht, het plaatsen van de eerste defibrillators, een hangplek voor de jeugd aan de Heuvelsweg, het nieuw leven inblazen van de Pinksterkermis, de herontwikkeling van de Rabobank, het bewonersoverleg over de grensmaasplannen, het voortbestaan van Oos Hoes en café Aurora, parkeerplaatsen bij het kerkhof, snelheid remmende verkeersmaatregelen, diverse riool- en wegwerkzaamheden, trottoirs, fietspaden, bloembakken, prullenbakken, wegmarkeringen enz enz.

Na het vertrek van de voorzitter enkele jaren geleden, nam Marianne ook deze functie waar tot aan haar afscheid. Vanaf het ontstaan tot heden is Marianne steeds DE spil geweest in de dorpsraad. Door een vertegenwoordiger van de gemeente werd zij betiteld als een persoon met een lange adem, accuratesse, geduld en samenwerkend. Bovendien is Marianne naast de Dorpsraad actief als verdienstelijk lid in diverse verenigingen.

Al met al voor het huidige bestuur van de Dorpsraad Grevenbicht / Papenhoven / Schipperskerk om Marianne in het zonnetje te zetten en te bedanken voor haar tomeloze inzet. Overigens gaf Marianne aan weliswaar als bestuurslid afscheid te hebben genomen, maar dat er ten allen tijde een beroep op haar kan worden gedaan (maar dat wisten we toch al).

Chapeau!

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws