17 C
Grevenbicht
vrijdag, 14 juni 2024

Website BehoudGROENMiddengebied gelanceerd

De website BehoudGROENMiddengebied is gelanceerd. De initiatiefnemers maken zich sterk voor een GROEN middengebied tussen Obbicht en Grevenbicht. Dit onderwerp komt ook aan bod in de Raadsvergadering van oktober.  http://behoudgroenmiddengebied.nl

‘Het proces van vergrijzing in de dorpen is nagenoeg onomkeerbaar. Aandacht voor het behoud van de leefbaarheid in kleine kernen is dan ook belangrijk. De leefbaarheid in Grevenbicht en Obbicht hangt samen met de aanwezigheid van voorzieningen, waartoe winkels, school en sportvoorzieningen, maar zeker ook met de landschappelijke waarde van het Groen waarbinnen de dorpen ingebed zijn. Het Groen Middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht verbindt twee landelijk gelegen dorpen. Daarmee levert het Groen Middengebied een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het landelijk wonen in beide kernen. Ook uit ecologisch oogpunt is het betreffende gebied belangrijk.

Unilocatie

Gemeente Sittard-Geleen is nu voornemens om het Groen Middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht op te offeren voor het huisvesten van een onderwijsgebouw en een unilocatie voor sportverenigingen.  De (tijdelijke) politieke gezaghebbers verkwanselen daarmee een waardevol groengebied voor de eeuwigheid. Ontoelaatbaar.

Landelijke omgeving

BehoudGroenMiddengebied vecht er voor om het waardevolle Groen tussen Grevenbicht en Obbicht te behouden. Onderzoek dat deskundigen in opdracht van Gemeente Sittard-Geleen hebben uitgevoerd laat zien dat er prima alternatieven voor de huisvesting van school- en sportaccommodaties binnen de dorpen beschikbaar zijn. Dit zonder aantasting van het waardevol Groen in de landelijke omgeving. De alternatieven leveren daarmee een maximale bijdrage aan de leefbaarheid en zijn ook nog eens € 2.000.000 goedkoper.
Het Groen Middengebied moet behouden blijven. Hierbij sluit BehoudGroenMiddengebied zich aan bij de startnotitie Laefbaar Obbeeg en Beeg, waarin  is aangegeven dat het landschappelijk mooi gebied tussen de Maas en het Julianakanaal in combinatie met een rijk cultuurleven een aantrekkelijk leefklimaat vormt. Waarom laten we dit dan verstoren?

Graag vernemen we uw mening. Ga daarvoor naar de in de inleiding genoemde website,

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws