17 C
Grevenbicht
vrijdag, 14 juni 2024

Wen’s Salon, Beauty & Wellness

Wie 17 jaar lang als verkoopster in loondienstverband in een bakkerswinkel werkt en dan op 48-jarige leeftijd besluit om deze vaste baan op te zeggen in ruil voor het zelfstandig ondernemerschap als schoonheidsspecialiste, verdient de classificatie ‘opmerkelijke carrièreswitch’. Zo ook Wendy Didden-Krauth die met ingang van 1 november 2017 de trotse eigenaresse is van Wen’s Salon, beauty & wellness.

“Wen is de afkorting van mijn naam. Door er een ‘s’ aan toe te voegen, ontstaat ‘wens’. Die slaat deels op mezelf, vanwege mijn al heel lang gekoesterde wens om een eigen schoonheidssalon te beginnen, maar het verwoordt ook de behoeften van mensen. Wie heeft niet de wens om eens heerlijk vertroeteld te worden? Even een momentje helemaal voor jezelf. Geloof me, een uitgebreide gezichtsbehandeling of lichaamsmassage doet wonderen. Na afloop voel je je als herboren.”

Ondernemersbloed

Alleen degenen die Wendy wat beter kennen, zullen haar carrièreswitch misschien iets minder opmerkelijk vinden. Wendy komt uit een ondernemersgezin. Vader Piet was enkele decennia bakker aan huis in Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven, Nattenhoven en Berg a/ Maas. Later verruilde hij zijn ventwagen voor een winkel tegenover de kerk in Grevenbicht. Vanaf haar twaalfde tot achttiende ging ze elke zaterdag mee op de route. “Dat moest”, lacht Wendy.

Moederschap

Na het behalen van het diploma aan de middelbare school ging Wendy werken. De kunst van het verkopen was haar met de paplepel ingegoten. Ze ging aan de slag als kledingverkoopster, schoenenverkoopster en verkoopster in een bakkerswinkel. “Op een gegeven moment kwam er een pand vrij in Berg a/d Maas. Daar ben ik mijn eigen bakkerswinkel begonnen. Een mooie periode die ik niet had willen missen, maar na een paar jaar kwam er een kinderwens. Ik wilde het moederschap niet combineren met een fulltime baan. Parttime werken en voor de overige uren iemand in dienst nemen, zag ik niet zitten. Dat is niet rendabel. Zodoende heb ik de zaak in Berg a/d Maas van de hand gedaan.”

Duwtje in de rug

Op zoek naar een parttime baan dus. Die vond ze bij Bakkerij Puts. Achtereenvolgens werkte ze in het Puts-filiaal in Roosteren, Buchten en Grevenbicht.  Notabene in het pand waar eerder vader Piet zijn winkel had gerund. “Eind 2016 kreeg het personeel te horen dat het filiaal in Grevenbicht per 1 januari 2017 gesloten zou worden. Ik had naar een ander filiaal kunnen gaan, maar ineens trok me dat totaal niet meer. Plots kwam die oude wens van een eigen salon weer bovendrijven. Het was net alsof de sluiting van dit filiaal het benodigde duwtje in de rug was voor mij. Ik nam ontslag, nog niet wetende wat de toekomst mij zou brengen.”

Gouden handen

Toch had Wendy onbewust al drie belangrijke stappen gezet: ze had een duidelijke wens en bovendien een zeer handige man, Peter. Iemand met gouden handen. Het vinden van een geschikte ruimte was evenmin een probleem. “Ons huis heeft een grote kelder. Plaats genoeg voor een schoonheidssalon.”

Terug naar de schoolbanken

Dus… een kwestie van gewoon beginnen? “Ha ha, was het maar waar. Nee, ik moest eerst mijn diploma gaan halen. En dat viel tegen! Ik had al 30 jaar niet meer in de school­banken gezeten. Studeren is nooit echt mijn ding geweest. Ik ben veel meer een doener. Maar ja, een vakdiploma is absoluut vereist. Je kunt niet zomaar iemands huid gaan behandelen zonder gedegen kennis van zaken.
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Wellness Academy in Hasselt. De opleiding tot schoonheidsspecialiste duurt 7 maanden. Ofwel 18 weken waarin je 1 volle dag per week theorie- en praktijklessen volgt. De rest is oefenen en praktijkervaring opdoen. Dat laatste ligt mij wel. Om een lang verhaal kort te maken: ik zag enorm op tegen het theoretische onderdeel: het bestuderen van de anatomie van het menselijk lichaam, de werking van de stofwisseling, de samenstelling van de huid met al zijn verschillende lagen, enzovoort. Echt wel iets meer dan een paar lessen biologie. Ik hoef je dan ook niet te vertellen hoe blij ik was toen ik op 9 oktober 2017 mijn diploma in ontvangst mocht nemen. Wat was ik trots op mezelf! Ik had het toch maar mooi gefikst.”

Thuisvoelen

Met het vakdiploma op zak was voor Wendy de belangrijkste hobbel op weg naar een eigen salon gladgestreken. “De kelder was inmiddels omgetoverd tot een warme, sfeervolle ruimte waar ik me helemaal thuis voel.” Die ruimte is volgens Wendy tevens een van de punten waarmee ze zich onderscheidt van menige andere schoonheidssalons. “Vaak hebben die witte, steriele ruimtes. Bij mij moest het anders worden. Door het gebruik van zachte pastelkleuren, de plaatsing van een heerlijke relaxstoel en een passend sfeermuziekje op de achtergrond ben ik daarin geslaagd. Ook mijn klanten zijn die mening toegedaan.”

OK, je hebt dus een mooie ruimte. Zijn er nog andere redenen waarom klanten voor jou moeten kiezen?

“Moeilijk om dat van jezelf te zeggen, maar als je het mij zo vraagt, zeg ik: vanwege de kwaliteit. Vooral mijn massages worden zeer gewaardeerd. Daar leg ik mijn ziel en zaligheid in. En het gekke is, niet alleen de klant komt volledig tot rust, maar ikzelf ook. Het geven van een lichaamsmassage is inspannend en ontspannend tegelijk voor mij. En doordat ik van huis uit werk, hoef ik geen ruimte te huren waardoor ik geen toptarieven hoef te hanteren.”

Behandelingen

Bij Wen’s Salon kun je terecht voor een complete gezichtsbehandeling:

  • Diepgaand reinigen van de huid
  • Massage
  • Een maskertje
  • Peeling
  • Epileren van de wenkbrauwen
  • Verzorgen en verven van wenkbrauwen en wimpers.
  • Sugaring: een ontharingsmethode waarbij een suikerpasta wordt gebruikt. Deze methode is veel minder pijnlijk dan harsen en geeft bovendien een beter resultaat.

Weg met de stress dankzij lichaamsmassage

Iedereen heeft baat bij een regelmatige behandeling bij Wen’s Salon. Jong en oud, vrouwen en mannen. “Ja, ook mannen behoren tot de klandizie”, zegt Wendy. “En waarom ook niet? Ook mannen willen een gezonde huid. Ook zij willen de stress van zich af kunnen gooien. Er bestaat geen betere remedie dan het ondergaan van een intensieve lichaamsmassage.” Tijdens de behandeling worden romp, benen, armen, schouders, de rug en de nek onder handen genomen.

Openingstijden

Wen’s Salon is dagelijks geopend tijdens de schooluren en op donderdag de hele dag tot 17.00 uur. Daarnaast is de salon op maandagavond geopend. Wendy werkt op afspraak. “De maandagavond is de komende weken al helemaal volgeboekt. De meeste klanten maken na de behandeling meteen een nieuwe afspraak. Dat is voor mij een bewijs dat ze tevreden zijn en graag terugkomen.”

Werk je met bepaalde producten?

“Ja, ik gebruik uitsluitend producten van Dr. Belter. De samenstelling daarvan is 95 tot 99% op natuurlijke basis. Ze zijn geschikt voor de meest gevoelige huidsoorten. Het is een Duits merk dat niet op dieren is getest en geen dierlijke stoffen bevat. Dat laatste is belangrijk, want juist die dierlijke stoffen in schoonheid- en verzorgingsproducten kunnen allergische reacties oproepen.”

Tot slot, op 1 november jl. ben je officieel geopend en op 23 november heb je de inschrijving bij de Kamer van Koophandel geregeld. Nu is het echt he?

“Ja”, zegt Wendy trots, “maar dat was het al vanaf de eerste plannen. Behalve dat ik weer naar school ging, heb ik ook een groot aantal voorbereidingen moeten treffen. Naast de verbouw van de kelder tot professionele salonruimte moest ik ook een logo hebben. Daarvoor kon ik een beroep doen op mijn jongste zus Myron. Handig als je elkaar door en door kent. Myron wist precies wat ik wilde. Het allereerste ontwerp was dan ook meteen raak. De stijl en het kleurgebruik zie je terug in de salon.”

Dank jullie wel allemaal

“Ik vind het geweldig dat ik mijn wens in vervulling heb kunnen laten gaan. Met dank aan iedereen die me daarbij geholpen heeft. Dus ook degenen die zich beschikbaar stelden als proefpersoon. Gedurende de opleiding heb ik veelvuldig kunnen oefenen. Zodoende was ik er ten tijde van het examen helemaal klaar voor. Dank jullie wel allemaal!”

Contact

Wen’s Salon
Beauty & Wellness
Rozenlaan 32
6127 EG Grevenbicht
046 – 485 9410
www.facebook.com/WensBeautysalon

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws