4.5 C
Grevenbicht
woensdag, 24 april 2024

Wiel en Liza vieren briljanten huwelijksfeest

Vorige week konden we in de krant lezen dat een Engels echtpaar maar liefst 80 jaar getrouwd was. “Als we tijd van leven hebben, zijn we vastberaden om het óók zo lang vol te houden”, zeggen Wiel en Liza Jennen-Hoofwijk uit Grevenbicht niet zonder humor bij de aanvang van het gesprek.

Afgezien van een enkel ongemakje, verkeren de beide krasse echtelieden inderdaad nog in een goede gezondheid. En mede omdat zij graag onder de mensen zijn, vieren Wiel en Liza op zaterdag 18 juni eveneens een niet alledaags familiefeest, namelijk hun 65-jarige echtvereniging, in de literatuur aangeduid met briljanten huwelijksjubileum.

Deze heuglijke dag wordt om 14.30 uur ingezet met een eucharistieviering uit dankbaarheid in de St. Catharinakerk, opgeluisterd door Dameskoor St. Catharina in aanwezigheid van hun 3 kinderen, 8 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen, familie, vrienden en bekenden. In Gemeenschapshuis Oos Hoes vindt van 17.00 – 18.30 uur een openbare receptie plaats, waaraan óók de beide plaatselijke harmonieën medewerking zullen verlenen.

Telegrammen

Hare Majesteit de Koningin en de gouverneur van Limburg hebben reeds schriftelijk gefeliciteerd via speciale telegrammen in huize Jennen, het knusse seniorenwoninkje aan de Essenstraat 13.

Natuurliefhebber

De briljanten bruidegom (89) is een echte natuurliefhebber. Als de weersomstandigheden het toelaten, rijdt hij met zijn scootmobiel steevast richting Maas en omgeving om er te genieten van flora en fauna. Hij is er trots op dat hij 71 jaar geleden aan de wieg stond van hengelsportvereniging De Verenigde Vrienden waarvan hij nu nog steeds lid is. Echter, een hengeltje werpen is er niet meer bij. In zijn jonge jaren was Jennen een begenadigd voetballer bij het roemruchte Volharding in Beeg. Mede om die reden volgt hij deze dagen praktisch elke wedstrijd in de voorronden van het WK-toernooi, maar ook van veel andere sporten die op tv komen, kan hij met volle teugen genieten.

Fabuleuze geheugen

Briljanten bruid Liza (86) maakt al meer dan 35 jaar deel uit van Vrouwenbond St. Brigida, voorheen als bestuurslid en thans nog altijd als lid van het senioren gymclubje. Daarnaast is zij een trouw lid en bezoekster van de activiteiten van Ouderenbond Levensvreugd en verder mist Liza de maandagse kienavond in Oos Hoes zelden of nooit. Een andere favoriete bezigheid van het briljanten stel is het regelmatig leggen van een kaartje en niet te vergeten het nauwgezet en op de voet volgen van alles wat met politiek van doen heeft. Vermeldenswaard is ook het fabuleuze geheugen van Wiel en Liza als het gaat om personen, feiten of omstandigheden uit het (grijze) verleden. ‘Zij zouden zo een boek kunnen vullen’, is de veelgehoorde constatering van hun kinderen en andere naasten.

Tweede Wereldoorlog

Het burgerlijk huwelijk van Wiel en Liza Jennen-Hoofwijk werd op 26 april 1940 voltrokken in het nostalgische gemeentehuisje van hun beider woonplaats Grevenbicht door de toenmalige ambtenaar van de burgerlijke stand Theodoor Pernot. Eigenlijk zou de kerkelijke bevestiging in mei volgen, maar toen was Wiel nog in militaire dienst. Daarom werd gewacht tot hij kon afzwaaien. Enkele weken na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gaven Wiel en Liza elkaar op 15 juni ten overstaan van pastoor Schreurs het jawoord in de parochiekerk, maar in Beeg was toen gelukkig (nog) géén sprake van oorlogsgeweld.

Sympathie

Wiel verdiende gedurende 33 jaar de kost voor zijn gezin als ondergronds mijnwerker/monteur bij Staatsmijn Maurits, terwijl Liza het huishouden beredderde. Nu, exact 65 jaar later, mogen de briljanten bruid en bruidegom tevreden achterom kijken en met recht de bloemetjes buiten zetten na een lang en arbeidzaam leven. Zij genieten door hun spontaniteit en gemeenschapszin (o.m. als voormalig senioren prinsenpaar van de Zawpense) de sympathie van vele Beegtenaren en zullen dat ongetwijfeld aan den lijve ondervinden tijdens hun huwelijksmijlpaal op 18 juni a.s.

gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hoofdadverteerders

Aankomende evenementen

Verenigingen

laatste nieuws