Wie goed rondkijkt tijdens zijn of haar wandeling door het dorp, heeft het misschien al opgemerkt: her en der zitten knuffelberen aan het raam. Dat is het gevolg van een populaire oproep op de sociale media: plaats een knuffelbeer aan je raam, en ga met je kinderen op berenjacht. 

De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie. Sinds kort verschijnen er ook bij ons heel wat oproepen op sociale media, allemaal met dezelfde boodschap: plaats een beer aan het raam voor de berenjagers.

Het coronavirus beperkt de activiteiten”, klinkt het daar. “Maar wandelen met het gezin mag.” Omdat speeltuinen en parken gesloten zijn, is er wel wat extra creativiteit nodig om het buitenspelen spannend te houden. Berenjagen dus. De regels van die berenjacht zijn simpel: plaats een beer aan je eigen raam en zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere beren.

Intussen krijgt de oproep heel wat gehoor op verschillende Facebookpagina’s en in Whatsappgroepen, en komen meer en meer beren even aan het venster piepen. 

Heb jij ook al een beer voor het raam staan of een leuke beer gespot? Stuur dan een foto naar beegpuntnl@gmail.com en we plaatsen de foto eventueel voorzien van naam op de website en onze facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here