Zaterdag 27 maart wordt in navolging van de Landelijke Opschoondag een opruimactie in de gemeente Sittard-Geleen-Born georganiseerd. De gemeente zorgt voor de benodigde materialen: veiligheidshesjes, afvalknijpers, handschoenen, afzetlint, vuilniszakken en een kleine versnapering voor de deelnemers.

Aanmelden
Inschrijven kan via e-mail : petra.konte@derollen.nl of rechtstreeks via de website http://www.derollen.nl/activiteiten/overzicht. Aanmelden voor 26 februari 2021.

Resultaten 2020
Ondanks covid-19 zijn er in 2020 2 momenten geweest waarop een zwerfafval opruimactie is georganiseerd; In juni en september hebben scholen, scouting, buurtverenigingen, wijkplatforms, politieke partijen en individuen zich ingezet om Sittard-Geleen weer een stuk schoner te krijgen. Samen verzamelden zij 251 zakken zwerfafval en 1 kuub overig grof vuil. Het andere resultaat laat zich niet uitdrukken in cijfers, maar is merkbaar in het enthousiasme en motivatie van de deelnemers. Bovendien heeft de opruimactie nog een ander effect: een schone omgeving nodigt uit die schoon te houden. Omstanders, die de opruimers hard aan het werk zien, zullen de omgeving als schoner ervaren en zich netter gedragen. Heeft u nog vragen, aarzel dan niet ze te stellen. Wij kijken ernaar uit om samen met u en de deelnemers de schouders onder deze opruimactie te zetten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here